Těsto:
Postup přípravy:
- Na těsto promíchejte mouku s vlažným mlékem, olejem, solí, cukrem a droždím v hladké těsto a přikryté utěrkou nechte na teplém místě asi 1 hodinu vykynout.
- Těsto rozdělte na devět bochánků, na pomoučené ploše z nich prsty vytvořte placičky s vyšším okrajem a přeneste je na plech s pečicím papírem.
- Na tři koláče rozložte okapané zelí a navrch dejte kostičkami slaniny. Na další tři dejte crème fraîche, osolte, přidejte také slaninu a tenká kolečka cibule.
- Na poslední tři potom smíchejte crème fraîche s hořčicí a špetkou soli a rozdělte na těsto. Navrch potom přidejte plátky brambor, slaninu a osolte.
- Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova 25–30 minut.
Máte rádi slané pečivo a koláče? Pak vyzkoušejte focacciu podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia
Nebo zkuste některý z dalších slaných koláčů: