S vášní pro jídlo

Kynuté koláče s trojí slanou náplní

Moje hodnocení
1x

Jistě, sladké koláče jsou v České republice naprostou klasikou. Napadlo by vás ale někdy, že si můžete upéct kynuté koláče naslano? Na náplň se vám bude hodit především slanina, sýr nebo třeba brambory, ale pochutnají si i milovníci kysaného zelí. Za nás super!

9 porcí
120 minut

Těsto:

Postup přípravy:

  1. Na těsto promíchejte mouku s vlažným mlékem, olejem, solí, cukrem a droždím v hladké těsto a přikryté utěrkou nechte na teplém místě asi 1 hodinu vykynout.
  2. Těsto rozdělte na devět bochánků, na pomoučené ploše z nich prsty vytvořte placičky s vyšším okrajem a přeneste je na plech s pečicím papírem.
  3. Na tři koláče rozložte okapané zelí a navrch dejte kostičkami slaniny. Na další tři dejte crème fraîche, osolte, přidejte také slaninu a tenká kolečka cibule.
  4. Na poslední tři potom smíchejte crème fraîche s hořčicí a špetkou soli a rozdělte na těsto. Navrch potom přidejte plátky brambor, slaninu a osolte.
  5. Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova 25–30 minut.

Máte rádi slané pečivo a koláče? Pak vyzkoušejte focacciu podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia

Nebo zkuste některý z dalších slaných koláčů:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty