Inna Valoušková

Kynuté bulky s medvědím česnekem

Moje hodnocení
12x

Chcete si užít sezonu medvědího česneku naplno a provonět si s ním celý dům? Pak vás tento recept na kynuté bulky určitě zaujme. Jsou ho totiž doslova plné! Nad domácí pečivo není, tak se s námi pusťte do příprav.

10 porcí
180 minut

Kvásek:

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Do misky rozdrobte droždí, promíchejte s cukrem, přisypte mouku a vše zalijte teplým mlékem. Lžící vše promíchejte a nechte vzejít kvásek na teplém místě.
  2. Do jiné mísy dejte všechny suroviny na těsto, přidejte vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě těsto nakynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to zhruba 1,5 hodiny.
  3. Mezitím nasekejte najemno medvědí česnek a smíchejte se změklým máslem a špetkou soli. Ochucené máslo dejte do zdobicího sáčku.
  4. Vykynuté těsto dejte na vál a rozdělte na 10 kousků. Z každého kousku vytvarujte bulku a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté bulky potřete rozšlehaným bílkem. Uprostřed každé bulky udělejte hlubší zářez a do každého zářezu dejte česnekovou náplň. Bulky pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 18–20 minut.
TIP: Místo medvědího česneku můžete použít 2–3 stroužky klasického česneku nebo najemno nasekaný rozmarýn či tymián.

Další tipy na recepty s medvědím česnekem, které stojí za vyzkoušení.

A nebo třeba tip na další skvělé pečivo, italskou foccaciu. Podle našeho videoreceptu ji zvládnete snadno

Kompletní recept najdete ZDE

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů