Inna Valoušková

Kynuté bulky s medvědím česnekem

Moje hodnocení
2x

Chcete si užít sezonu medvědího česneku naplno a provonět si s ním celý dům? Pak vás tento recept na kynuté bulky určitě zaujme. Jsou ho totiž doslova plné! Nad domácí pečivo není, tak se s námi pusťte do příprav.

10 porcí
180 minut

Kvásek:

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Do misky rozdrobte droždí, promíchejte s cukrem, přisypte mouku a vše zalijte teplým mlékem. Lžící vše promíchejte a nechte vzejít kvásek na teplém místě.
  2. Do jiné mísy dejte všechny suroviny na těsto, přidejte vzešlý kvásek a vše zpracujte v těsto. Mísu s těstem přikryjte a nechte na teplém místě těsto nakynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to zhruba 1,5 hodiny.
  3. Mezitím nasekejte najemno medvědí česnek a smíchejte se změklým máslem a špetkou soli. Ochucené máslo dejte do zdobicího sáčku.
  4. Vykynuté těsto dejte na vál a rozdělte na 10 kousků. Z každého kousku vytvarujte bulku a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Nakynuté bulky potřete rozšlehaným bílkem. Uprostřed každé bulky udělejte hlubší zářez a do každého zářezu dejte česnekovou náplň. Bulky pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 18–20 minut.
TIP: Místo medvědího česneku můžete použít 2–3 stroužky klasického česneku nebo najemno nasekaný rozmarýn či tymián.

Další tipy na recepty s medvědím česnekem, které stojí za vyzkoušení.

A nebo třeba tip na další skvělé pečivo, italskou foccaciu. Podle našeho videoreceptu ji zvládnete snadno

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty