Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka

Moje hodnocení
34x

Kdo by neměl rád pizza šneky z křupavého listového těsta? Jejich příprava je rychlá a extra jednoduchá a výsledek neobyčejně uspokojivý. S náplní si můžete pohrát podle vlastní fantazie nebo podle stavu domácích zásob. My vám předkládáme osvědčenou verzi, na které si každý pochutná.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rajčatový protlak, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a oregano.
  2. Na rozválené listové těsto rozetřete ochucený rajčatový protlak tak, aby horní okraj cca 5 cm zůstal prázdný.
  3. Na těsto rozložte plátky anglické slaniny nebo šunky, na to položte plátky sýra a navrch dejte lístky baby špenátu nebo rukoly.
  4. Těsto odspodu pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte. Roládu nakrájejte na 18–21 ks, rozložte v mírných rozestupech na plech s pečicím papírem.
  5. Každou roládku ještě zvrchu potřete zbylým rozšlehaným vajíčkem. Navrch můžete posypat drcenými chilli vločkami nebo trochu vločkové soli.
  6. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Poté nechte na plechu mírně vychladnout, aby se šneci zpevnili.

Vyzkoušejte i recept na kynuté těsto těsto na pizzu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty