Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka
Kdo by neměl rád pizza šneky z křupavého listového těsta? Jejich příprava je rychlá a extra jednoduchá a výsledek neobyčejně uspokojivý. S náplní si můžete pohrát podle vlastní fantazie nebo podle stavu domácích zásob. My vám předkládáme osvědčenou verzi, na které si každý pochutná.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- chlazené listové těsto, vyválené 1 balení
- rajčatový protlak 70 g (1 malá plechovka)
- bazalkové pesto 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- sůl
- sušené oregano 2 špetky
- anglická slanina nebo šunka 100 g
- tučný plátkový sýr (např. gouda) 100 g
- baby špenát nebo rukola 1 hrst
- vejce 1 ks
- drcené chilli vločky (nemusí být)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V misce smíchejte rajčatový protlak, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a oregano.
- Na rozválené listové těsto rozetřete ochucený rajčatový protlak tak, aby horní okraj cca 5 cm zůstal prázdný.
- Na těsto rozložte plátky anglické slaniny nebo šunky, na to položte plátky sýra a navrch dejte lístky baby špenátu nebo rukoly.
- Těsto odspodu pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte. Roládu nakrájejte na 18–21 ks, rozložte v mírných rozestupech na plech s pečicím papírem.
- Každou roládku ještě zvrchu potřete zbylým rozšlehaným vajíčkem. Navrch můžete posypat drcenými chilli vločkami nebo trochu vločkové soli.
- Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Poté nechte na plechu mírně vychladnout, aby se šneci zpevnili.