Suroviny
- listové těsto (chlazené, vyválené) 1 balení
- rajský protlak 70 g (1 malá plechovka)
- Bazalkové pesto 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- oregano (sušené ) 2 špetky
- anglická slanina (nebo šunka) 100 g
- plátkový sýr (tučný, např. gouda) 100 g
- baby špenát (nebo rukola) 1 hrst
- vejce 1 ks
- chilli (drcené chilli vločky (nemusí být))
- sůl
Postup přípravy
- V misce smíchejte rajčatový protlak, bazalkové pesto, najemno nasekaný česnek, špetku soli a oregano.
- Na rozválené listové těsto rozetřete ochucený rajčatový protlak tak, aby horní okraj cca 5 cm zůstal prázdný.
- Na těsto rozložte plátky anglické slaniny nebo šunky, na to položte plátky sýra a navrch dejte lístky baby špenátu nebo rukoly.
- Těsto odspodu pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte. Roládu nakrájejte na 18–21 ks, rozložte v mírných rozestupech na plech s pečicím papírem.
- Každou roládku ještě zvrchu potřete zbylým rozšlehaným vajíčkem. Navrch můžete posypat drcenými chilli vločkami nebo trochu vločkové soli.
- Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Poté nechte na plechu mírně vychladnout, aby se šneci zpevnili.
Vyzkoušejte i recept na kynuté těsto těsto na pizzu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE