Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Oplachujete kuřecí maso? Nesprávná manipulace vás může ohrozit na životě

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže Zdroj: istock.com

  • Zavřít
Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže Zdroj: istock.com

Drůbeží maso patří v České republice po vepřovém k nejoblíbenějším – podle Českého statistického úřadu ho spotřebuje každý Čech necelých 30 kilogramů ročně – a tento žebříček popularity by bylo možné promítnout i na celý svět.

Seznam.cz banner

Drůběží maso, v domácnostech nejčastěji kuřecí, může napáchat velmi závažné zdravotní problémy, pokud s ním v kuchyni nemanipulujeme správně. Bakterie, které se nacházejí ve více než 50 % syrového kuřecího masa, mohou totiž člověka v kritických případech i usmrtit, takže není na škodu opět si připomenout, jak s kuřetem v kuchyni správně zacházet.

Špatnou manipulací se syrovým masem v domácnosti se zvyšuje riziko přenosu zdraví ohrožujících bakterií. I malý syrový kousek kuřete tak může člověka velmi potrápit, případně jej dostat do nemocnice. Příkladem je česká fitness trenérka Tereza Šauer, které se do těla dostala bakterie z kuřete skrz záděru na palci. Tereze se v těle náhle rozvinul septický šok a lékaři jí téměř nedávali šanci na přežití. Bakterie jsou navíc natolik agresivní, že stačí špatně umýt prkénko nebo nůž a problémům se takřka nedá vyhnout.

Bakterie, které nás ohrožují

Syrové kuře je často kontaminováno termotolerantní bakterií z rodu campylobacter, která způsobuje krvavý průjem, horečku a žaludeční křeče. Průjem může doprovázet nevolnost a zvracení. Někdy dokáže onemocnění způsobit dočasné ochrnutí. Tyto příznaky obvykle začínají 2 až 5 dnů poté, kdy osoba požije syrové či tepelně špatně zpracované kuřecí maso. Podle portálu Informačního centra bezpečnosti potravin a Státní veterinární správy byl „v roce 2015 výskyt kampylobaktera v čerstvém drůbežím mase potvrzen u 46,7 % vzorků odebraných na jatkách, ve zpracovnách či prodejnách“. Celkově se zkoumalo 6 707 vzorků ze 14 členských států EU, takže nelze s určitostí říci, v jaké zemi je situace nejhorší.

Dalším strašákem je salmonelóza, která je ze všech potravinových obtíží nejznámější. Web americké vědecké organizace ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb CDC odhaduje, že Salmonella způsobuje více nemocí z potravin než jakékoliv jiné bakterie, a kuřecí maso je hlavním zdrojem těchto onemocnění. Většina lidí, kteří onemocní salmonelózou, má průjem, horečky a žaludeční křeče. Příznaky obvykle začínají 6 hodin až 6 dní po infekci a trvají 4 až 7 dní. Většina lidí se uzdraví bez specifické léčby, někdy je však zapotřebí nasadit antibiotika. Ta se obvykle používají pouze k léčbě lidí, kteří mají vážné onemocnění nebo kteří jsou jinak ohroženi. Problémem antibiotik je však to, že mnohdy již na nemoc nezabírají.

Poslední vážnější riziko způsobují bakterie Clostridium perfringens, které se rovněž nacházejí v kuřecím mase. U většiny lidí s touto infekcí se během 6 až 24 hodin po požití kontaminovaného jídla rozvine průjem a žaludeční křeče. Onemocnění obvykle začíná náhle a trvá méně než 24 hodin. Průjem, který je průvodním znakem většiny těchto onemocnění, může způsobit dehydrataci, zejména pak u malých dětí, takže je nutné dbát na přísun tekutin či pití rehydratačních roztoků.

Jak správně manipulovat s kuřecím masem

Pojďme ale k tomu, jak se všem výše popsaným komplikacím vyhnout. První kontrola by měla proběhnout už v samotném obchodě, tedy snaha zjistit, jestli balíček kupovaného masa není natržený, případně zda už jeho obsah není prošlý. Pokud maso kupujete z pultu v řeznictví, je nanejvýš pravděpodobné, že je maso čerstvé a je k němu i vhodným způsobem přistupováno při balení.

Po příchodu domů je přirozeně nutné maso uložit do lednice a před přípravou jej nenechat delší dobu ležet na kuchyňské lince. V opačném případě se může stát, že maso může kontaminovat moucha nakladením svých vajíček, což se může stát během velmi krátké chvíle. Maso také neoplachujte, protože z něj žádné bakterie nesmyjete, naopak se může stát, že se rozšíří do dřezu, na pracovní linku a zachytí se rovněž na vašich rukou.

Když už dojde na samotnou přípravu masa, měli byste vždy používat pro kuřecí maso vlastní prkénko, případně jej před použitím pro jinou potravinu důkladně omýt saponátem a teplou vodou. To samé se týká i nože, na kterém mohou bakterie zůstat natolik dlouho, aby kontaminovaly i další části pokrmu. Důležité je rovněž nakrájené kuřecí maso nemíchat s dalšími surovinami dříve než bezprostředně před tepelným zpracováním, což se týká například špízů či nejrůznějších směsí.

V neposlední řadě je pak nutné maso ohřát na dostatečně vysokou teplotu, přesahující alespoň 70 °C, při které jsou bakterie zničeny. Největším rizikem jsou grilovaná masa, do kterých „nevidíme“, a až během konzumace můžeme zjistit, že jsou například stehenní paličky uvnitř stále ještě růžové či krvavé. Ideální tedy je grilované maso propíchnout a pozorovat, zda z něj nevytéká růžová šťáva, pokud ano, na gril jej ještě vraťte. Problém můžou být i marinády, v kterých bylo syrové maso naloženo, a které následně používáte i k potírání během pečení. Proto vždy připravte pro natírání novou marinádu, která nebude obsahovat bakterie z naloženého masa.

A protože díky nastupujícímu teplému počasí začíná grilovací sezona, myslete také na to, že i správně zpracované maso nevydrží v teple příliš dlouho, a to ani v pokojové teplotě. Už teplota nad 22 °C umožňuje bakteriím opětovné šíření a ranní dojídání zbytků po povedené párty na zahradě se může velmi rychle vymknout kontrole. Do lednice proto uskladněte upravené drůbeží maso nejdéle do dvou hodin a neohřívejte jej zpětně více než jednou.

Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin, CDC; foto: iStock.com

Vychytávky na nejlepší grilovačku. Nedělejte časté chyby, které jídlu škodí
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Vychytávky na nejlepší grilovačku. Nedělejte časté chyby, které jídlu škodí

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo nemoc bakterie maso průjem zpracování masa kuřecí maso salmonelóza bakterie kuřecí maso salmonelóza zdravotní rizika

Návrhy pro vás

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti Recepty

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením Maso

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě Sladké

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami Sladké

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem Předkrmy a chuťovky

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Meruňkové řezy s tvarohem – sladká vzpomínka na léto, která rozzáří váš stůl Sladké

Meruňkové řezy s tvarohem – sladká vzpomínka na léto, která rozzáří váš stůl


Přečtěte si také

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Novinky
Ovocné knedlíky na 4 různé způsoby! Sladké varianty, které rozhodně stojí za zkoušku

Ovocné knedlíky na 4 různé způsoby! Sladké varianty, které rozhodně stojí za zkoušku

Maso
Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Sladké
Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Gastro akce a food festivaly
Tipy na 3 speciální menu: asijské brambory, párování nebo dobře známé fish & chips

Tipy na 3 speciální menu: asijské brambory, párování nebo dobře známé fish & chips

Sladké
Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Předkrmy a chuťovky
Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Saláty
Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč Těstoviny

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami Sladké

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Meruňkové řezy s tvarohem – sladká vzpomínka na léto, která rozzáří váš stůl Sladké

Meruňkové řezy s tvarohem – sladká vzpomínka na léto, která rozzáří váš stůl

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením Maso

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem Předkrmy a chuťovky

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Recepty
Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Recepty
Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Recepty
Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Vietnamská Banh Mi bageta s grilovaným kuřetem – blesková verze se skvělým výsledkem

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Saláty
Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Citrusový zmrzlinový sendvič – efektní způsob, jak podávat zmrzlinu do ruky (nejen) v létě

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami Sladké

Borůvkový tvarožník – tvarohový koláč inspirovaný polským sernikem s borůvkami

Domácí piškotový dort s krémem a ovocem – moučník, který vás vrátí do dětství Sladké

Domácí piškotový dort s krémem a ovocem – moučník, který vás vrátí do dětství

Saláty
Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli Saláty

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Přílohy
Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou
6

Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Fištejn: Dopis Trumpové byl důležitý symbol. Kdo dokáže zastřelit Putina, měl to udělat Tragická havárie u Niagarských vodopádů. Převrátil se autobus s 52 lidmi, mezi oběťmi je dítě Záhadné zmizení českého letadla: Pohltil ho obávaný Bassův průliv. Posádka je 20 dní nezvěstná

prima-zeny

Mladá krev s hereckou DNA. Vnučka Termerové, Julia Issa, musela projít nekonečnými castingy Šéf Pohlreich otevře lednici a je zle. Tekutou náhražku trojobalu už v roce 2025 nečekal Zrádci 2025: Představujeme první pětici hráčů druhé řady

prima-zoom

Víkend ovládne vzácný černý Měsíc Invazní hřib z USA dorazil do českých lesů. Má nápadně vysokou nohu a malý klobouk Sověti měli v NDR půl milionu vojáků a armádu agentů včetně Putina. Jejich odsun nebyl snadný

prima-fresh

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti Ovocné knedlíky na 4 různé způsoby! Sladké varianty, které rozhodně stojí za zkoušku Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

prima-cool

Star Trek plní dávný sen fanoušků Vrátil se Metal Gear Solid ve velkém stylu? Kritici odhalují silné i slabé stránky Herecký velikán se vrací z důchodu. V prvním traileru je i hvězda Pána prstenů

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Invazivní americký hřib se šíří Evropou: Brzy se objeví i v Česku. Ohrozí naše houby? Vskutku královské ubytování: Karel III. otevřel luxusní glamping na svém panství Nasbírejte si hložinky. Červené plody hlohu jsou dobré na srdce

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.