Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Oplachujete kuřecí maso? Nesprávná manipulace vás může ohrozit na životě

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže Zdroj: istock.com

  • Zavřít
Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže

Kuřecí maso nám může způsobit závažné zdravotní potíže Zdroj: istock.com

Drůbeží maso patří v České republice po vepřovém k nejoblíbenějším – podle Českého statistického úřadu ho spotřebuje každý Čech necelých 30 kilogramů ročně – a tento žebříček popularity by bylo možné promítnout i na celý svět.

Seznam.cz banner

Drůběží maso, v domácnostech nejčastěji kuřecí, může napáchat velmi závažné zdravotní problémy, pokud s ním v kuchyni nemanipulujeme správně. Bakterie, které se nacházejí ve více než 50 % syrového kuřecího masa, mohou totiž člověka v kritických případech i usmrtit, takže není na škodu opět si připomenout, jak s kuřetem v kuchyni správně zacházet.

Špatnou manipulací se syrovým masem v domácnosti se zvyšuje riziko přenosu zdraví ohrožujících bakterií. I malý syrový kousek kuřete tak může člověka velmi potrápit, případně jej dostat do nemocnice. Příkladem je česká fitness trenérka Tereza Šauer, které se do těla dostala bakterie z kuřete skrz záděru na palci. Tereze se v těle náhle rozvinul septický šok a lékaři jí téměř nedávali šanci na přežití. Bakterie jsou navíc natolik agresivní, že stačí špatně umýt prkénko nebo nůž a problémům se takřka nedá vyhnout.

Bakterie, které nás ohrožují

Syrové kuře je často kontaminováno termotolerantní bakterií z rodu campylobacter, která způsobuje krvavý průjem, horečku a žaludeční křeče. Průjem může doprovázet nevolnost a zvracení. Někdy dokáže onemocnění způsobit dočasné ochrnutí. Tyto příznaky obvykle začínají 2 až 5 dnů poté, kdy osoba požije syrové či tepelně špatně zpracované kuřecí maso. Podle portálu Informačního centra bezpečnosti potravin a Státní veterinární správy byl „v roce 2015 výskyt kampylobaktera v čerstvém drůbežím mase potvrzen u 46,7 % vzorků odebraných na jatkách, ve zpracovnách či prodejnách“. Celkově se zkoumalo 6 707 vzorků ze 14 členských států EU, takže nelze s určitostí říci, v jaké zemi je situace nejhorší.

Dalším strašákem je salmonelóza, která je ze všech potravinových obtíží nejznámější. Web americké vědecké organizace ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb CDC odhaduje, že Salmonella způsobuje více nemocí z potravin než jakékoliv jiné bakterie, a kuřecí maso je hlavním zdrojem těchto onemocnění. Většina lidí, kteří onemocní salmonelózou, má průjem, horečky a žaludeční křeče. Příznaky obvykle začínají 6 hodin až 6 dní po infekci a trvají 4 až 7 dní. Většina lidí se uzdraví bez specifické léčby, někdy je však zapotřebí nasadit antibiotika. Ta se obvykle používají pouze k léčbě lidí, kteří mají vážné onemocnění nebo kteří jsou jinak ohroženi. Problémem antibiotik je však to, že mnohdy již na nemoc nezabírají.

Poslední vážnější riziko způsobují bakterie Clostridium perfringens, které se rovněž nacházejí v kuřecím mase. U většiny lidí s touto infekcí se během 6 až 24 hodin po požití kontaminovaného jídla rozvine průjem a žaludeční křeče. Onemocnění obvykle začíná náhle a trvá méně než 24 hodin. Průjem, který je průvodním znakem většiny těchto onemocnění, může způsobit dehydrataci, zejména pak u malých dětí, takže je nutné dbát na přísun tekutin či pití rehydratačních roztoků.

Jak správně manipulovat s kuřecím masem

Pojďme ale k tomu, jak se všem výše popsaným komplikacím vyhnout. První kontrola by měla proběhnout už v samotném obchodě, tedy snaha zjistit, jestli balíček kupovaného masa není natržený, případně zda už jeho obsah není prošlý. Pokud maso kupujete z pultu v řeznictví, je nanejvýš pravděpodobné, že je maso čerstvé a je k němu i vhodným způsobem přistupováno při balení.

Po příchodu domů je přirozeně nutné maso uložit do lednice a před přípravou jej nenechat delší dobu ležet na kuchyňské lince. V opačném případě se může stát, že maso může kontaminovat moucha nakladením svých vajíček, což se může stát během velmi krátké chvíle. Maso také neoplachujte, protože z něj žádné bakterie nesmyjete, naopak se může stát, že se rozšíří do dřezu, na pracovní linku a zachytí se rovněž na vašich rukou.

Když už dojde na samotnou přípravu masa, měli byste vždy používat pro kuřecí maso vlastní prkénko, případně jej před použitím pro jinou potravinu důkladně omýt saponátem a teplou vodou. To samé se týká i nože, na kterém mohou bakterie zůstat natolik dlouho, aby kontaminovaly i další části pokrmu. Důležité je rovněž nakrájené kuřecí maso nemíchat s dalšími surovinami dříve než bezprostředně před tepelným zpracováním, což se týká například špízů či nejrůznějších směsí.

V neposlední řadě je pak nutné maso ohřát na dostatečně vysokou teplotu, přesahující alespoň 70 °C, při které jsou bakterie zničeny. Největším rizikem jsou grilovaná masa, do kterých „nevidíme“, a až během konzumace můžeme zjistit, že jsou například stehenní paličky uvnitř stále ještě růžové či krvavé. Ideální tedy je grilované maso propíchnout a pozorovat, zda z něj nevytéká růžová šťáva, pokud ano, na gril jej ještě vraťte. Problém můžou být i marinády, v kterých bylo syrové maso naloženo, a které následně používáte i k potírání během pečení. Proto vždy připravte pro natírání novou marinádu, která nebude obsahovat bakterie z naloženého masa.

A protože díky nastupujícímu teplému počasí začíná grilovací sezona, myslete také na to, že i správně zpracované maso nevydrží v teple příliš dlouho, a to ani v pokojové teplotě. Už teplota nad 22 °C umožňuje bakteriím opětovné šíření a ranní dojídání zbytků po povedené párty na zahradě se může velmi rychle vymknout kontrole. Do lednice proto uskladněte upravené drůbeží maso nejdéle do dvou hodin a neohřívejte jej zpětně více než jednou.

Zdroj: Informační centrum bezpečnosti potravin, CDC; foto: iStock.com

Vychytávky na nejlepší grilovačku. Nedělejte časté chyby, které jídlu škodí
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Vychytávky na nejlepší grilovačku. Nedělejte časté chyby, které jídlu škodí

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo nemoc bakterie maso průjem zpracování masa kuřecí maso salmonelóza bakterie kuřecí maso salmonelóza zdravotní rizika

Návrhy pro vás

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví Sladké

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř Přílohy

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Mandlovo-karamelové úlomky: Nevšední tip na cukroví s minimem ingrediencí Sladké

Mandlovo-karamelové úlomky: Nevšední tip na cukroví s minimem ingrediencí

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Sladké

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem Sladké

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem


Přečtěte si také

Sladké
Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Prostřeno!
Prostřeno: Tatarák z lososa s domácí bagetkou

Prostřeno: Tatarák z lososa s domácí bagetkou

Prostřeno!
Prostřeno: Wellington z vepřové panenky a gratinované brambory

Prostřeno: Wellington z vepřové panenky a gratinované brambory

Prostřeno!
Prostřeno: Krémová bramborová s žampiony

Prostřeno: Krémová bramborová s žampiony

Prostřeno!
Prostřeno: Panna cotta s lesními plody a efektní dekorací

Prostřeno: Panna cotta s lesními plody a efektní dekorací

PR článek
Dva ze tří Čechů si připlatí za kvalitní potravinu. Chtějí jídlo ze zdejších polí a příběh

Dva ze tří Čechů si připlatí za kvalitní potravinu. Chtějí jídlo ze zdejších polí a příběh

Novinky
Z Jesenických hor až pod vánoční stromeček: Příběh rodiny, která vaří s láskou Dobroty z hor

Z Jesenických hor až pod vánoční stromeček: Příběh rodiny, která vaří s láskou Dobroty z hor

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví

Mandlovo-karamelové úlomky: Nevšední tip na cukroví s minimem ingrediencí Sladké

Mandlovo-karamelové úlomky: Nevšední tip na cukroví s minimem ingrediencí

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Sladké

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Růžička: Drony na Ukrajinu vozili čeští vojáci, řekli mi to. Urbanovou odhalením vyděsil Tajné linky mezi Kyjevem a Moskvou stále žijí. Analytik objasnil, jak komunikace vypadá Parašutistovi se zamotal padák okolo ocasu letadla. Na reakci měl pár vteřin, ukazují záběry

prima-zeny

Nejsilnější momenty pohřbu Hezuckého. Mareš s květinami, zlomená vdova i dojemná řeč Boučka Leoš Mareš se loučí s Hezuckým. Miluju tě, kamaráde, řekl a oznámil koncert pro Patrika Herečka Míša Pecháčková si vyzkoušela roli modelky. Při focení se cpala řízky

prima-zoom

Vozíčkářka poletí do vesmíru Jak vypadá nejčernější černá? Nejtmavší látka na světě pohltí téměř veškeré světlo a nadchla by Vojtu Kotka Proč vám tak smrdí pupík? Dejte si na něj pozor, testy tam našly obrovské množství bakterií

prima-fresh

Malinová vosí hnízda – svěží a moderní varianta klasického nepečeného cukroví Z Jesenických hor až pod vánoční stromeček: Příběh rodiny, která vaří s láskou Dobroty z hor Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

prima-cool

Nejlepší hrou roku není Kingdom Come 2 Prvních pět minut z Nolanovy Odyssey uniklo na internet. Epická scéna s trójským koněm vyráží dech Street Fighter se vrací do kin. V prvním traileru nového filmu je schovaný i Jason Momoa

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vánoční jmelí pro zdraví: Co léčí a jak ho bezpečně užívat? Pusinky, nebo hubinky? To je jedno! Základem je správně vyšlehat bílky! Svatá Lucie noci upije. Podle tradice doma neuklízejte, neperte prádlo a buďte hodní

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.