Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Moje hodnocení
0x

Voňavé, šťavnaté a přitom naprosto jednoduché jídlo, které zvládnete připravit i uprostřed pracovního týdne. Bílé víno, česnek a čerstvé bylinky se postarají o to, že obyčejné kuře získá elegantní a lahodnou chuť, kterou si zamilujete.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Osušte kuřecí kousky papírovými utěrkami a z obou stran je osolte i opepřete.
  2. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte polovinu másla a maso na něm opečte z obou stran dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený česnek.
  3. Podlijte bílým vínem, pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut. Maso průběžně přelévejte výpekem.
  4. Ke změklému masu přidejte nasekané čerstvé bylinky, zbylé máslo a smetanu. Dopečte dalších 5 minut.
  5. Podávejte horké s křupavou ciabattou nebo jiným bílým pečivem.

PRIMA TIPY

  • Pokud chcete výraznější chuť, přidejte do pekáče i pár kapek citronové šťávy nebo nastrouhanou citronovou kůru.
  • Pro bohatší omáčku použijte místo smetany crème fraîche – dodá jemně nakyslou chuť.
  • Skvěle se hodí i jako slavnostní jídlo – podávejte s máslovými bramborami, hedvábnou bramborovou kaší nebo čerstvými těstovinami.

Vyzkoušejte také výborné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Výtečné pečené kuře s máslem a zeleninou

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů