Suroviny
- kuřecí spodní stehna 800 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- anglická slanina (plátky) 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- rajčatový protlak 70 g
- třtinový cukr 2 lžičky
- balzamikový ocet 1 lžíce
- máslo 20 g
- šalvěj 8–10 lístků
Postup přípravy
- V horní části kuřecích stehýnek nařízněte maso u kosti a stáhněte ho po ní dolů, aby se vytvořila masová palička. Maso osolte a opepřete. Každou paličku obalte plátkem slaniny a vložte do pekáče (doporučujeme vyložit plech pečicím papírem nebo silikonovou podložkou).
- Na menší pánvi zahřejte olej. Přidejte protlak, cukr a chvilku restujte. Pak přidejte ocet, sůl a pepř a promíchejte. Zalijte asi 100 ml vody. Přiveďte k varu a krátce svařte, aby se vše spojilo.
- Omáčku vlijte na paličky v pekáči. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C. Stehýnka pečte dozlatova asi 30 minut.
- Mezitím na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje dokřupava. Pak je i s máslem přidejte k opečeným paličkám.
Vyzkoušejte také kuřecí paličky s medem a sezamovými semínky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí paličky s medem a sezamem s kari rýží