Suroviny
- kuřecí prsní řízek 600 g
- koření na kuře 2 lžičky
- olej
- sůl
- pepř
Na čatní:
Postup přípravy:
- Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte nadrobno.
- V rendlíku zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte nakrájené kaki a přilijte víno.
- Směs vařte asi 20 minut. Když je tekutina zredukovaná, přidejte chilli, špetku soli, pepře a směs promíchejte.
- Maso nakrájejte na filety a naklepejte. Osolte, opepřete a posypte kořením.
- Plátky masa opečte na oleji dozlatova. Podávejte s čatní a přílohou podle chuti.
Nebo vyzkoušejte švestkové čatní podle videoreceptu Karolíny Kamberské:
Nebo pokud jste si zamilovali kaki, máme pro vás hned několik dalších receptů: