Kuřecí kousky s pikantním čatní z kaki

Moje hodnocení
3x


Netradiční kaki čatní vykouzlí z klasického oběda skvělou gurmánskou záležitost. Jeho příprava je navíc velmi snadná a rychlá. A hodí se právě ke kuřecímu masu!

4 porce
45 minut

Suroviny

Na čatní:

Postup přípravy:

  1. Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Šalotku nasekejte nadrobno.
  2. V rendlíku zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte nakrájené kaki a přilijte víno.
  3. Směs vařte asi 20 minut. Když je tekutina zredukovaná, přidejte chilli, špetku soli, pepře a směs promíchejte.
  4. Maso nakrájejte na filety a naklepejte. Osolte, opepřete a posypte kořením.
  5. Plátky masa opečte na oleji dozlatova. Podávejte s čatní a přílohou podle chuti.

Nebo vyzkoušejte švestkové čatní podle videoreceptu Karolíny Kamberské:

Nebo pokud jste si zamilovali kaki, máme pro vás hned několik dalších receptů:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

nejkaki.cz


Přečtěte si také

Recepty