Křehké sušenky s kaki a čokoládou

Moje hodnocení
3x

Spojení kaki a čokolády propadnete. K těmto sladkým sušenkám zbývá dodat jenom to, že jich nikdy není dost. Raději se proto zásobte více dávkami.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ušlehejte máslo s cukrem. Ve chvíli, kdy zesvětlá, začněte postupně přidávat vejce.
  2. Po zašlehání přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec hrst čokolády.
  3. Těsto nechte hodinu odpočívat. Mezitím si kaki nakrájejte na malé kostičky.
  4. Těsto vyndejte z lednice a začněte na plechu tvarovat malé hroudičky, o něco větší než vlašský ořech.
  5. Do každé z nich zapíchněte tři kousky kaki a dejte péct na 160 °C, dokud nebudou sušenky krásně zlatavé.
  6. Nechte vychladnout ideálně na mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty