Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křehké sušenky s kaki a čokoládou
Spojení kaki a čokolády propadnete. K těmto sladkým sušenkám zbývá dodat jenom to, že jich nikdy není dost. Raději se proto zásobte více dávkami.
do 1 hodiny
Suroviny
- kaki Persimon Bouquet 1 ks
- hladká mouka 500 g
- prášek do pečiva 2 lžičky
- máslo 250 g
- třtinový cukr 200 g
- vejce 2 ks
- hrst čokoládových čoček nebo čokolády rozkrájené na malé kostičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ušlehejte máslo s cukrem. Ve chvíli, kdy zesvětlá, začněte postupně přidávat vejce.
- Po zašlehání přidejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec hrst čokolády.
- Těsto nechte hodinu odpočívat. Mezitím si kaki nakrájejte na malé kostičky.
- Těsto vyndejte z lednice a začněte na plechu tvarovat malé hroudičky, o něco větší než vlašský ořech.
- Do každé z nich zapíchněte tři kousky kaki a dejte péct na 160 °C, dokud nebudou sušenky krásně zlatavé.
- Nechte vychladnout ideálně na mřížce.