redakce Prima FRESH

Skořicové šneky s kaki

Moje hodnocení
26x

Dobrota, kterou si oblíbí hlavně milovníci sladkého. Jemná chuť kaki se zde snoubí s výraznou skořicí, a vytváří tak dokonalou chuťovou symbiózu.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Listové těsto rozválejte na tenký plát, posypejte skořicí a poté třtinovým cukrem.
  3. Kaki nakrájejte na co nejtenčí plátky a postupně naskládejte na těsto. Zatočte do závinu.
  4. Pekáček vyložte pečicím papírem. Závin nakrájejte na zhruba 5cm pruhy, které naskládejte vedle sebe do pekáčku.
  5. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby.
  6. Nechte péct zhruba 30 minut, dokud okraje šneků nezezlátnou.
  7. Po vychladnutí šneky přelijte trochou rozpuštěného másla.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů