redakce Prima FRESH

Skořicové šneky s kaki

Moje hodnocení
7x

Dobrota, kterou si oblíbí hlavně milovníci sladkého. Jemná chuť kaki se zde snoubí s výraznou skořicí, a vytváří tak dokonalou chuťovou symbiózu.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Listové těsto rozválejte na tenký plát, posypejte skořicí a poté třtinovým cukrem.
  3. Kaki nakrájejte na co nejtenčí plátky a postupně naskládejte na těsto. Zatočte do závinu.
  4. Pekáček vyložte pečicím papírem. Závin nakrájejte na zhruba 5cm pruhy, které naskládejte vedle sebe do pekáčku.
  5. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby.
  6. Nechte péct zhruba 30 minut, dokud okraje šneků nezezlátnou.
  7. Po vychladnutí šneky přelijte trochou rozpuštěného másla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty