Skořicové šneky s kaki

Moje hodnocení
3x

Dobrota, kterou si oblíbí hlavně milovníci sladkého. Jemná chuť kaki se zde snoubí s výraznou skořicí, a vytváří tak dokonalou chuťovou symbiózu.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 2 ks
  • listové těsto 1 balení
  • skořice 1 lžíce
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 3 lžíce
  • sůl (vejce) 1 ks
  • máslo (rozpuštěné máslo)

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Listové těsto rozválejte na tenký plát, posypejte skořicí a poté třtinovým cukrem.
  3. Kaki nakrájejte na co nejtenčí plátky a postupně naskládejte na těsto. Zatočte do závinu.
  4. Pekáček vyložte pečicím papírem. Závin nakrájejte na zhruba 5cm pruhy, které naskládejte vedle sebe do pekáčku.
  5. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby.
  6. Nechte péct zhruba 30 minut, dokud okraje šneků nezezlátnou.
  7. Po vychladnutí šneky přelijte trochou rozpuštěného másla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty