Suroviny
- kaki (Persimon Bouquet) 1/2 ks
- hladká mouka 240 g
- strouhaný kokos 100 g
- cukr 100 g
- vejce 1 ks
- máslo (změklé) 60 g
- citronová kůra (strouhaná)
- moučkový cukr
- vanilka
Postup přípravy:
- Nejprve si dohladka rozmixujte kaki s trochou vody. Stačí jen jedna lžíce vody.
- Cukr a máslo vyšlehejte v misce. Přidejte vejce a mixujte.
- Přilijte jednu až dvě lžíce kaki šťávy, kokos, kypřicí prášek, citronovou kůru a vymíchejte těsto.
- To vložte do lednice, ideálně přes noc.
- Druhý den z těsta vytvarujte kuličky velké jako vlašský oříšek a každou kuličku obalte v cukru s vanilkou.
- Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, pečte 15 minut.
Díky cukru se na sušenkách vytvoří popraskaný vzhled a kaki jim dodá krásně nažloutlou barvu.
Další recepty z kaki, které určitě nepřehlédněte: