Podzimní salát s kapustou, kaki a granátovým jablkem

Moje hodnocení
3x

Potřebujete doplnit vitamíny? Hledáte způsob, jak ozvláštnit zdravý jídelníček? Tenhle salát je dvojnásobná výhra. Skvěle chutná a dodá vám pořádnou porci zdraví.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 1 ks
  • několik listů kapusty
  • čerstvé červené zelí 200 g
  • granátové jablko 1/2 ks
  • piniové oříšky
  • sůl (vejce)

Zálivka

Postup přípravy

  1. Kapustu nakrájejte na tenké plátky a velmi krátce povařte ve vodě, jen aby se spařila.
  2. Červené zelí nakrájejte také na malé nudličky.
  3. Přidejte kaki na půlměsíce, zrníčka granátového jablka a pinie.
  4. Než se uvaří vajíčko naměkko připravte si zálivku.
  5. Do oleje přimíchejte lžíci hořčice a javorového sirupu.
  6. Přidejte špetku soli a pepře.
  7. Zeleninu smíchejte dohromady a přidejte kaki, pinie a granátové jablko.
  8. Nakonec vše zalijte připravenou zálivkou. Podávejte s vejcem naměkko.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty