redakce Prima FRESH

Jablečný copánkový koláč – efektní a lahodný moučník nejen na neděli

Moje hodnocení
2x

Jablečné řezy s copánky jsou lahodný moučník, ve kterém se snoubí křehké máslové těsto s voňavou jablečnou náplní. Jemně propletené copánky na povrchu dodávají dezertu nejen krásný vzhled, ale i jedinečnou texturu. A nejlépe chutnají po odležení, kdy se všechny chutě dokonale spojí.

12 porcí
150 minut
česká

Suroviny

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Máslo nakrájejte na kousky a vypracujte s prosátou moukou, oběma cukry, žloutky, kůrou a šťávou z poloviny citronu na hladké nelepivé těsto. Uložte do chladničky na 1 hodinu odležet.
  2. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. Smíchejte s citronovou šťávou, oběma cukry a piškoty.
  3. Z těsta oddělte 18 kousků po 25 g. Z každého kousku vyválejte pramen dlouhý 25 cm a spleťte vždy 3 prameny dohromady do copu.
  4. Zbylé těsto rozválejte na plát a vložte do pekáčku (25×20 cm). Na těsto rozložte jablečnou náplň a položte copánky z těsta. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení nechte vychladnout na plechu a odležet nejlépe do druhého dne.

Chcete zkusit další jablečný dezert? Pusťte si náš videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Jablečný koláč s vanilkou

Nebo projděte další tipy:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty