Suroviny:
- vepřová plec (bez kosti) 700 g
- hladká mouka (na obalení)
- rostlinný olej 4 lžíce
- kari koření 2 lžičky
- sůl
- chilli papričky 1 ks
- zázvor (čerstvý) 50 g
- mrkev 2 ks
- červená cibule (větší) 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- rajčata 1 ks
- kokosové mléko 200 ml
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kostky a obalte v mouce. Ve větší pánvi nahřejte olej, maso v něm zprudka opečte a přendejte do kastrolu.
Zasypte kari, osolte, osmahněte, přidejte pokrájenou chilli papričku, jemně pokrájený oloupaný zázvor a zalijte dostatečným množstvím vody. Duste do poloměkka.
Pak přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a duste, dokud maso a zelenina nezměknou.
Potom přidejte nasekanou jarní cibulku, oloupané rajče nakrájené na malé kousky, kokosové mléko a společně vařte ještě 5 minut. Podávejte např. s uvařenou rýží.
Chcete si uvařit indické kari bez masa? Máme pro vás videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Chana masala: Indické cizrnové kari s rajčaty
Nebo mrkněte na další recepty s vepřovým masem: