Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Maso
Maso
Klára Michalová
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Pečené vepřové koleno na pivu a medu

Pečené vepřové koleno na pivu a medu Zdroj: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Imagefood BM / Profimedia

  • Zavřít
Pečené vepřové koleno na pivu a medu

Pečené vepřové koleno na pivu a medu Zdroj: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Imagefood BM / Profimedia

Moje hodnocení
0x

Šťavnaté maso, zlatavá křupavá kůžička a omamná kombinace piva, medu a koření. Vepřové koleno připravené tímto způsobem je ideálním pokrmem na víkendovou hostinu nebo posezení s přáteli u piva. A co je nejlepší – většinu práce udělá trouba za vás.

4 porce
180 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • vepřové koleno 1 ks (cca 1 kg)
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list 2 ks
  • česnek 3 stroužky
  • chilli paprička 1 ks
  • pivo 1 lahev
  • med 4 lžíce
  • worcesterová omáčka 2 lžíce
  • cibule 2 ks

Těhotnej kuchař: Pečené vepřové koleno předem marinované v nálevu Maso

Těhotnej kuchař: Pečené vepřové koleno předem marinované v nálevu

14
Pečené vepřové koleno glazované pivem a medem podle Máma peče doma Maso

Pečené vepřové koleno glazované pivem a medem podle Máma peče doma

17
Šťavnaté pečené koleno na medu s papričkami Recepty

Šťavnaté pečené koleno na medu s papričkami

26
Pomalu pečené vepřové koleno s extra křupavou kůrkou Recepty

Pomalu pečené vepřové koleno s extra křupavou kůrkou

32
Uzené vepřové koleno na černém pivu Recepty

Uzené vepřové koleno na černém pivu

20
Novoroční koleno pomalu pečené na černém pivě a zelenině podle Karolíny Kamberské Recepty

Novoroční koleno pomalu pečené na černém pivě a zelenině podle Karolíny Kamberské

17
Ovarové koleno Recepty

Ovarové koleno

20
Pečené vepřové koleno na rozmarýnu Recepty

Pečené vepřové koleno na rozmarýnu

13

Postup přípravy

  1. Koleno vykostěte a uvařte v osolené vodě s kořením do poloměkka. Poté ho vyndejte do pekáče a vývar přeceďte.
  2. Umíchejte marinádu: česnek a chilli nasekejte najemno, smíchejte s pivem, medem, worcesterem a trochou vývaru.
  3. Maso osolte, opepřete a potřete marinádou. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a vše vložte do pekáče.
  4. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte doměkka. Během pečení maso potírejte marinádou a přelévejte výpekem.
  5. Na závěr zvyšte teplotu, aby se vytvořila zlatavá kůrčička. Podávejte s čerstvým chlebem.
PRIMA TIP: Pokud chcete ještě výraznější chuť, přidejte do marinády trochu sójové omáčky nebo dijonské hořčice – koleno tak získá příjemný karamelovo-kořeněný podtón.

Vyzkoušejte také pomalu pečený bůček podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pomalu pečený bůček – šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou bude oslavou každé rodinné sešlosti

Klára Michalová

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření česnek pivo maso med chléb vývar chilli paprička sójová omáčka marináda vepřové koleno

Návrhy pro vás

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem


Přečtěte si také

Maso
Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Štrúdl. Kde se vzal ikonický moučník a jak na něj, aby nepopraskal?

Štrúdl. Kde se vzal ikonický moučník a jak na něj, aby nepopraskal?

Sladké
Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Sladké
Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Zelenina
Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Maso
Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Maso
Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Zelenina
Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Maso
Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka Předkrmy a chuťovky

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Babišovo řešení střetu zájmů je slibné, řekl Pavel. Limitem je setrvání v EU a NATO Pohřbí Petr Fiala ODS? Lidovci mu vylezli po zádech, připomněl expert Do Česka vtrhne chlad ze severu. Babí léto už nepřijde, teploty půjdou zásadně dolů

prima-zeny

Hubert už není jedináček. Kotkovi vychovávají další ratolest, štěně Haidy Domov důchodců jako místo zločinu? Alice Nellis přiznala, že toto je její oblíbená scéna Kamaráde, já jsem vyhrával. Bouček udělal z hitu Dalibora Jandy duhovou hymnu

prima-zoom

Největší záhada Vatikánu Obrovská řeka zabije 300 tisíc dětí ročně. Blíží se však ještě větší katastrofa Největší loď na světě obdivoval i Jeremy Clarkson. Gigantický Mořský obr přežil zásah dvěma bombami

prima-fresh

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Štrúdl. Kde se vzal ikonický moučník a jak na něj, aby nepopraskal? Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

prima-cool

Dočkáme se Sherlocka Holmese 3? Vyteče vám mozek ušima. Hvězda Avengers 5 láká na film, na který nejsme připraveni Seriálové pokračování Peaky Blinders má zelenou. Jak velký časový skok nás čeká?

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Žaludová káva: Bezkofeinovou alternativu zrnkové kávy si zamilujete Vypadá jedovatě, ale není! Modrozelená límcovka měděnková je skvělá houba Čaj podle znamení horoskopu: Rak by měl pít černý, Panna bílý

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.