Suroviny:
- vepřová plec 600 g
- sůl
- pepř (mletý černý)
- sádlo 1 lžíce
- cibule 2 ks
- bobkový list 1 ks
- drcený kmín 1 lžička
- zázvor (čerstvý) 2 cm
- celozrnná hořčice 2 lžíce
- zelené fazolky 200 g
- hladká mouka 30 g
- máslo 50 g
Postup přípravy:
Maso pokrájejte na větší kousky, osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte sádlo, na kterém zpěňte najemno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidejte maso, kmín a nechte ho zatáhnout.
Pak vmíchejte zázvor nastrouhaný najemno a hořčici. Po chvilce restování přihoďte bobkový list, podlijte maso asi 500 ml vody, přiveďte k varu a pomalu duste 40 minut.
Mezitím očistěte fazolky a z másla a mouky připravte jíšku.
Jakmile je maso měkké, zahustěte omáčku jíškou a po rozmíchání do ní vložte fazolky a povařte 10–15 minut.
Nakonec dochuťte solí a pepřem. Podávejte např. s uvařenou divokou rýží. Bobkový list při servírování vyndejte, nebo jím ozdobte talíř.
Další tip na perfektní maso v krémové omáčce? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřová panenka v pepřové omáčce