Maso:
- vepřové maso (plec) 800 g
- cibule 2 ks
- houby (lesní a sušené) 100 g
- sádlo 60 g
- drcený kmín (dle chuti)
- sůl
- pepř (mletý)
- nakládané cibulky (stříbřité) 80 g
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kostky a obě cibule najemno. Sušené houby zalijte vroucí vodou. V kastrolu nahřejte sádlo a opečte na něm cibuli. Přidejte kmín, nechte ho rozvonět a poté vsypte maso, které nechte zatáhnout. Osolte, opepřete a podlijte 500 ml vody. Přidejte houby, scezené cibulky a duste do poloměkka.
Do omáčky vmíchejte jíšku a nechte pomalu vařit alespoň 15 minut. Nakonec ochuťte solí a pepřem.
Rýži připravte podle návodu na obalu a podávejte spolu s masem a omáčkou. Dozdobte nasekanou petrželkou.
Další typicky houbový pokrm? Staročeský kuba! Připravte si ho podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Kroupový kuba se sušenými houbami