Suroviny:
- vepřová plec 300 g
- vepřový bok 300 g
- sůl (podle chuti)
- pepř (mletý, podle chuti)
- kmín (celý) 1 lžička
- sladká mletá paprika 2 lžičky
- cibule (bílá) 3 ks
- česnek 6 stroužků
- černé pivo 400 ml
- jablka (červená) 1 ks
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kostky, dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte lžičku kmínu, posypte mletou paprikou a promíchejte.
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, nasypte je do pekáčku, přidejte ochucené maso a pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut.
Poté do pekáčku přilijte pivo a za občasného promíchání pečte ještě dalších 50 minut. Pak k masu přidejte na měsíčky nakrájené jablko a dopékejte 20 minut.
Hotové výpečky podávejte například s bramborovými knedlíky posypanými jarní cibulkou a osmaženou cibulí.
Nebo dáváte přednost výpečkům se špenátem? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky