Těsto:
- hladká mouka 130 g
- sádlo (vepřové) 2 lžíce
- voda 100 ml
Náplň:
- mrkev 60 g
- cuketa 60 g
- jarní cibulka 2 ks
- sádlo 1 lžíce
- mleté maso (vepřové) 300 g
- česnek 1 stroužek
- rybí omáčka 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- koriandr 1 snítka
- sůl (podle chuti)
Omáčka:
- šalotka 5 ks
- zázvor 50 g
- sezamový olej 3 lžíce
- zeleninový vývar 250 ml
- skořice (celá) 2 ks
- badyán 2 ks
- rybí omáčka 1 lžička
- sójová omáčka 8 lžiček
Na dokončení:
- sezamová semínka (na obalení)
- jarní cibulka (na posypání)
Postup přípravy:
Nasypte mouku do mísy a vmíchejte sádlo. Přilijte vodu a důkladně propracujte v hladké nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 2 hodiny v lednici.
Oloupejte mrkev a cuketu, nakrájejte je škrabkou na plátky a nožem na kostičky. Cibulku nakrájejte nadrobno. Na sádle orestujte mrkev.
Po chvíli přidejte maso, opečte 10 minut a vmíchejte cibulku, česnek a nakrájenou cuketu. Nakonec ke směsi přilijte omáčky a vmíchejte nasekaný koriandr. Osolte.
Šalotku nakrájejte na kolečka. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na sezamovém oleji restujte šalotku se zázvorem 15 minut. Zalijte vývarem.
Přidejte koření a omáčky a vařte asi 20 minut na mírném ohni. Těsto vyválejte a vykrojte z něj kolečka. Doprostřed vložte náplň, kraje překládejte navrch a zatočte.
Knedlíčky navlhčete a obalte v sezamu. Rozložte je na pánev, podlijte vodou, přiklopte a vařte 5 minut. Zalijte omáčkou a vařte dalších 5 minut. Posypte jarní cibulkou.
Další perfektní jídlo s čínskými kořeny? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao