Suroviny:
- hovězí krk 800 g
- cibule 4 ks
- drcený kmín
- sádlo 3 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- rajský protlak 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě mletý a barevný)
- černé pivo 300 ml
- houby (lesní) 400 g
- česnek 4 stroužky
Postup přípravy:
- Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte, pokrájejte najemno a s kmínem osmahněte na polovině sádla dozlatova. 
- Přidejte maso a společně krátce orestujte. Pak zaprašte paprikou, přidejte protlak, sůl, pepř a podlijte pivem. 
- Duste doměkka alespoň 70 minut a podle potřeby podlévejte vodou. 
- Houby očistěte, překrájejte na menší kousky a orestujte na zbylém sádle. Pak je společně s utřeným česnekem vložte do guláše a duste ještě 15 minut. 
- Hotový guláš můžete podávat s pečivem nebo knedlíkem. 
Tradiční hovězí guláš si u nás můžete připravit i podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí guláš
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                     
                                    
                                                                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
         
     
     
     
     
     
     
     
    