S Klárou v kuchyni: Topinky s míchanými vajíčky a houbovými škvarky
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Topinky s míchanými vajíčky a houbovými škvarky
Zdroj:
Klára Michalová
Užijte si závěr houbové sezony naplno. Pokud si z lesa přinesete masáky (růřovky), zkuste s nimi připravit výtečnou snídani nebo klidně superrychlou večeři. Topinky, míchaná vajíčka a dokřupava osmažené houby dohromady tvoří výtečnou kombinaci.
Postup přípravy
-
V toustru opečte nasucho krajíce chleba dozlatova.
-
Mezitím na jedné pánvi rozpusťte dvě lžíce přepuštěného másla a na něm zprudka orestujte z obou stran větší kousky masáků dozlatova, lehce je přitom osolte. Poté je vyndejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
-
Do druhé pánve současně dejte zbylou lžíci přepuštěného másla, přilijte lehce prošlehaná vejce, osolte a opepřete je a na mírném ohni připravte míchaná vajíčka tak, jak je máte rádi.
-
Hotová vejce rozdělte na topinky, zakápněte pár kapkami lanýžového oleje (pokud ho máte). Navrch rozložte houbové škvarky a zasypte nasekanou petrželkou, případně trochou čerstvě mletého pepře.
PRIMA TIP: Místo růžovek můžete stejně využít i bedly, mimo sezonu bude dobře fungovat i hlíva ústřičná.
S Klárou v kuchyni: Topinky s míchanými vajíčky a houbovými škvarky 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Topinky s míchanými vajíčky a houbovými škvarky 2
Zdroj:
Klára Michalová
Vyzkoušejte také míchaná vejce na francouzský způsob podle návodného videoreceptu