Suroviny
- chléb 4 krajíce
- přepuštěné máslo 3 lžíce
- houby (masáci (růžovky)) 3 ks
- vejce 4 ks
- lanýžový olej (nemusí být)
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V toustru opečte nasucho krajíce chleba dozlatova.
- Mezitím na jedné pánvi rozpusťte dvě lžíce přepuštěného másla a na něm zprudka orestujte z obou stran větší kousky masáků dozlatova, lehce je přitom osolte. Poté je vyndejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- Do druhé pánve současně dejte zbylou lžíci přepuštěného másla, přilijte lehce prošlehaná vejce, osolte a opepřete je a na mírném ohni připravte míchaná vajíčka tak, jak je máte rádi.
- Hotová vejce rozdělte na topinky, zakápněte pár kapkami lanýžového oleje (pokud ho máte). Navrch rozložte houbové škvarky a zasypte nasekanou petrželkou, případně trochou čerstvě mletého pepře.
PRIMA TIP: Místo růžovek můžete stejně využít i bedly, mimo sezonu bude dobře fungovat i hlíva ústřičná.
Vyzkoušejte také míchaná vejce na francouzský způsob podle návodného videoreceptu