S Klárou v kuchyni: Topinky s míchanými vajíčky a houbovými škvarky

Moje hodnocení
16x

Užijte si závěr houbové sezony naplno. Pokud si z lesa přinesete masáky (růřovky), zkuste s nimi připravit výtečnou snídani nebo klidně superrychlou večeři. Topinky, míchaná vajíčka a dokřupava osmažené houby dohromady tvoří výtečnou kombinaci.

2 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V toustru opečte nasucho krajíce chleba dozlatova.
  2. Mezitím na jedné pánvi rozpusťte dvě lžíce přepuštěného másla a na něm zprudka orestujte z obou stran větší kousky masáků dozlatova, lehce je přitom osolte. Poté je vyndejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Do druhé pánve současně dejte zbylou lžíci přepuštěného másla, přilijte lehce prošlehaná vejce, osolte a opepřete je a na mírném ohni připravte míchaná vajíčka tak, jak je máte rádi.
  4. Hotová vejce rozdělte na topinky, zakápněte pár kapkami lanýžového oleje (pokud ho máte). Navrch rozložte houbové škvarky a zasypte nasekanou petrželkou, případně trochou čerstvě mletého pepře.
PRIMA TIP: Místo růžovek můžete stejně využít i bedly, mimo sezonu bude dobře fungovat i hlíva ústřičná.

Vyzkoušejte také míchaná vejce na francouzský způsob podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty