Coolinářka

Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami

Moje hodnocení
18x

Během Halloweenu se myslí především na sladké občerstvení. Co kdybyste ale překvapili své starší děti nějakým tematickým obědem? Myslíme si, že to určitě ocení! Skvělé jsou například tyto sepiové těstoviny s houbovými lebkami!

1 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl.
  2. Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz obrázek).
  3. V menším hrnci na lžíci másla orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli společně s plátky česneku, po chvilce je zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.
  4. Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily, nakonec je osolte.
  5. Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty.
  6. Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.

Vyzkoušejte také recept na špagety vařené v červeném víně podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty