Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami
Zdroj: Coolinářka
Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami
Zdroj:
Coolinářka
Během Halloweenu se myslí především na sladké občerstvení. Co kdybyste ale překvapili své starší děti nějakým tematickým obědem? Myslíme si, že to určitě ocení! Skvělé jsou například tyto sepiové těstoviny s houbovými lebkami!
Postup přípravy
-
Nejprve připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl.
-
Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz obrázek).
-
V menším hrnci na lžíci másla orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli společně s plátky česneku, po chvilce je zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.
-
Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily, nakonec je osolte.
-
Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty.
-
Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.
Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami 2
Zdroj: Coolinářka
Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami 2
Zdroj:
Coolinářka
Vyzkoušejte také recept na špagety vařené v červeném víně podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi