Suroviny
- linguine (sepiové ) 330 g
- červená cibule 1/2 ks
- česnek 2 stroužky
- krájená rajčata 1/2 konzervy
- sušený rozmarýn (může být i čerstvý) špetka
- bílý žampion 200 g
- máslo
- petržel (čerstvá plocholistá )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve připravte lebky ze žampionů. Houby omyjte a každou hlavičku rozkrojte napůl.
- Nyní za pomocí plastového brčka vytvořte oční důlky a nožem nakrojte nos a krk (viz obrázek).
- V menším hrnci na lžíci másla orestujte na měsíčky nasekanou červenou cibuli společně s plátky česneku, po chvilce je zalijte sekanými rajčaty, přidejte rozmarýn, sůl a pepř a cca 5 minut provařte.
- Připravené žampiony orestujte zvlášť jen na másle, aby zůstaly světlé a mícháním se neporušily, nakonec je osolte.
- Čerstvé sépiové těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty.
- Pak je slijte a servírujte je s rajčatovou omáčkou, žampionovými lebkami a čerstvou petrželkou.
Vyzkoušejte také recept na špagety vařené v červeném víně podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi