Fazolová pomazánka á la chorizo podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Fazolová pomazánka á la chorizo podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle
Fazole jsou bohužel stále utajeným pokladem, levným zdrojem energie a bohatou zásobárnou zdraví prospěšných látek. Tento švihácký doprovod topinky či krajíce chleba vám jen tak mimochodem dodá víc vitaminů, minerálů, zdravých tuků a bílkovin než jeho masový jmenovec. V tomto pojetí chutnají fazole vegetariánům i milovníkům masa, tak je pozvěte dál.
Postup přípravy
-
Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do mixéru. Přilijte polovinu ledové vody, přidat můžete i kostku ledu, aby byl základ na pomazánku co nejchladnější a mixováním se ohřál co nejméně.
-
Rajčata pokrájejte na proužky a přidejte k fazolím s olivovým olejem, limetovou šťávou, cukrem či sirupem a větší špetkou uzené papriky. Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou.
-
Krajíce chleba opečte nasucho z obou stran. Jarní cibulku nasekejte nadrobno, avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky.
-
Topinky potřete fazolovou pomazánkou a obložte jarní cibulkou, klíčky, zeleninou nebo kouskem avokáda.
Fazolová pomazánka á la chorizo podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Fazolová pomazánka á la chorizo podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle
Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na pomazánky