Pomazánka
- bílé fazole (máslové, konzervované) 400 g
- voda (ledová) 50–100 ml
- sušená rajčata (v olivovém oleji) 8 ks
- olivový olej (ideálně z rajčat) 2 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- třtinový cukr (nebo javorový sirup) 1 lžička
- mletá uzená paprika 3/4 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K podávání
Postup přípravy
- Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do mixéru. Přilijte polovinu ledové vody, přidat můžete i kostku ledu, aby byl základ na pomazánku co nejchladnější a mixováním se ohřál co nejméně.
- Rajčata pokrájejte na proužky a přidejte k fazolím s olivovým olejem, limetovou šťávou, cukrem či sirupem a větší špetkou uzené papriky. Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou.
- Krajíce chleba opečte nasucho z obou stran. Jarní cibulku nasekejte nadrobno, avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky.
- Topinky potřete fazolovou pomazánkou a obložte jarní cibulkou, klíčky, zeleninou nebo kouskem avokáda.
Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na pomazánky