Výživná kniha o jídle

Fazolová pomazánka à la chorizo podle Karolíny Fourové

Moje hodnocení
3x

Fazole jsou bohužel stále utajeným pokladem, levným zdrojem energie a bohatou zásobárnou zdraví prospěšných látek. Tento švihácký doprovod topinky či krajíce chleba vám jen tak mimochodem dodá víc vitaminů, minerálů, zdravých tuků a bílkovin než jeho masový jmenovec. V tomto pojetí chutnají fazole vegetariánům i milovníkům masa, tak je pozvěte dál.

4 porce
20 minut

Pomazánka

K podávání

Postup přípravy

  1. Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do mixéru. Přilijte polovinu ledové vody, přidat můžete i kostku ledu, aby byl základ na pomazánku co nejchladnější a mixováním se ohřál co nejméně.
  2. Rajčata pokrájejte na proužky a přidejte k fazolím s olivovým olejem, limetovou šťávou, cukrem či sirupem a větší špetkou uzené papriky. Rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou.
  3. Krajíce chleba opečte nasucho z obou stran. Jarní cibulku nasekejte nadrobno, avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky.
  4. Topinky potřete fazolovou pomazánkou a obložte jarní cibulkou, klíčky, zeleninou nebo kouskem avokáda.

Rozšiřte svůj repertoár novými recepty na pomazánky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Výživná kniha o jídle

Karolína Fourová Výživná kniha o jídle

Inženýrka v oboru výživy a kvality potravin Karolína Fourová ví o jídle téměř vše a umí to velmi srozumitelně vysvětlit. A také umí vařit a poutavě o tom psát. A tak bylo jen otázkou času, kdy vydá svou kuchařku. Její Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete odhalila a na pravou míru uvedla mnoho zakořeněných mýtů o zdravých potravinách. V novince Výživná kniha o jídle jde ještě hlouběji a představuje suroviny ze všech úhlů pohledu – jejich kvality, výživové hodnoty, skladování a způsobu úpravy. Teorii doplňuje 50 praktickými a prověřenými recepty.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty