Suroviny
- máslo 1 lžíce
- jarní cibulka 2 ks
- droždí (čerstvé ) 2 kostky
- mléko 50 ml
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- vejce (rozšlehaná) 5 ks
- topinky (nasucho opečené topinky k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nasekanou jarní cibulku i se zelenou částí dosklovata.
- Zapněte digestoř (!) a do pánve rozdrobte droždí. Míchejte, až se droždí rozpustí, minutu ho ještě restujte a zalijte mlékem, vymíchejte dohladka, osolte, opepřete a vmíchejte hrubozrnnou hořčici. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až bude mít směs konzistenci míchaných vajíček.
- Odstavte, nechte zchladnout a mažte na topinky.
Vyzkoušejte také výtečnou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE