Najděte si recept
Na co máte chuť?

Drožďová pomazánka
Droždí má velmi specifickou chuť, proto tahle dobrota rozděluje lidi na dva nesmiřitelné tábory. Buď ji milujete, nebo jste zavilý odpůrce, ale pozor! Můžete se k ní i projíst, pokud vám nechutnala v dětství, nic není ztraceno a měli byste jí dát novou šanci :)
do 10 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- máslo 1 lžíce
- větší jarní cibulka 1 ks
- čerstvé droždí 2 kostky
- mléko 50 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- vejce, rozšlehaná 5 ks
- nasucho opečené topinky k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nasekanou jarní cibulku i se zelenou částí dosklovata.
- Zapněte digestoř (!) a do pánve rozdrobte droždí. Míchejte, až se droždí rozpustí, minutu ho ještě restujte a zalijte mlékem, vymíchejte dohladka, osolte, opepřete a vmíchejte hrubozrnnou hořčici. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až bude mít směs konzistenci míchaných vajíček.
- Odstavte, nechte zchladnout a mažte na topinky.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))