návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Drožďová pomazánka

Hodnoceno: 4x
2–4 porce
do 10 minut
Drožďová pomazánka
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Drožďová pomazánka
Droždí má velmi specifickou chuť, proto tahle dobrota rozděluje lidi na dva nesmiřitelné tábory. Buď ji milujete, nebo jste zavilý odpůrce, ale pozor! Můžete se k ní i projíst, pokud vám nechutnala v dětství, nic není ztraceno a měli byste jí dát novou šanci :)

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nasekanou jarní cibulku i se zelenou částí dosklovata.
  2. Zapněte digestoř (!) a do pánve rozdrobte droždí. Míchejte, až se droždí rozpustí, minutu ho ještě restujte a zalijte mlékem, vymíchejte dohladka, osolte, opepřete a vmíchejte hrubozrnnou hořčici. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až bude mít směs konzistenci míchaných vajíček.
  3. Odstavte, nechte zchladnout a mažte na topinky.
Drožďová pomazánka
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Drožďová pomazánka

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: pomazánka , droždí , Malá jídla , Česká kuchyně