Suroviny
- máslo 1 lžíce
- větší jarní cibulka 1 ks
- čerstvé droždí 2 kostky
- mléko 50 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- vejce, rozšlehaná 5 ks
- nasucho opečené topinky k podávání
Postup přípravy
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nasekanou jarní cibulku i se zelenou částí dosklovata.
- Zapněte digestoř (!) a do pánve rozdrobte droždí. Míchejte, až se droždí rozpustí, minutu ho ještě restujte a zalijte mlékem, vymíchejte dohladka, osolte, opepřete a vmíchejte hrubozrnnou hořčici. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až bude mít směs konzistenci míchaných vajíček.
- Odstavte, nechte zchladnout a mažte na topinky.
Drožďová pomazánka 2 Zdroj: Klára Michalová