Drožďová pomazánka

Moje hodnocení
70x

Droždí má velmi specifickou chuť, proto tahle dobrota rozděluje lidi na dva nesmiřitelné tábory. Buď ji milujete, nebo jste zavilý odpůrce, ale pozor! Můžete se k ní i projíst, pokud vám nechutnala v dětství, nic není ztraceno a měli byste jí dát novou šanci :)

2 porce
10 minut
česká

Suroviny

  • máslo 1 lžíce
  • větší jarní cibulka 1 ks
  • čerstvé droždí 2 kostky
  • mléko 50 ml
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • hrubozrnná hořčice 1 lžíce
  • vejce, rozšlehaná 5 ks
  • nasucho opečené topinky k podávání

Postup přípravy

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nasekanou jarní cibulku i se zelenou částí dosklovata.
  2. Zapněte digestoř (!) a do pánve rozdrobte droždí. Míchejte, až se droždí rozpustí, minutu ho ještě restujte a zalijte mlékem, vymíchejte dohladka, osolte, opepřete a vmíchejte hrubozrnnou hořčici. Nakonec přidejte rozšlehaná vejce a míchejte, až bude mít směs konzistenci míchaných vajíček.
  3. Odstavte, nechte zchladnout a mažte na topinky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty