Výtečná nivová pomazánka s ořechy a jarní cibulkou

Moje hodnocení
117x

Nivová pomazánka patří mezi stálice v našem repertoáru a rozhodně se mezi všemi vajíčkovými, česnekovými a rybičkovými konkurenty neztratí. Pro milovníky modrých sýrů je to jasná volba! Výrazná chuť nivy skvěle ladí s křupavými vlašskými ořechy, jarní cibulka dodá svěžest. A při servírování určitě nevynechejte ani plátek jablka či hrušky, které celý požitek dotáhne k dokonalosti.

4 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mísy nastrouhejte nahrubo nivu. Přidejte pomazánkové máslo a majonézu. Osolte a opeřete.
  2. Jarní cibulky i se zelenou částí nakrájejte na tenká kolečka, řapík celeru nakrájejte na velmi jemné kostičky a vlašské ořechy překrájejte na kousky. Vše vmíchejte do pomazánky.
  3. Pomazánku namažte na chleba, ozdobte plátkem jablka či hrušky, kousky vlašských ořechů a snítkou celerové natě.

PRIMA TIP: Niva má celkem jemnou chuť, která je příjemně neutrální. Pokud si ale potrpíte na hodně výrazné chutě, můžete do pomazánky použít i těžší kalibr a sáhnout například po gorgonzole, roquefortu nebo stiltonu. Velmi výrazný, až pikantní je třeba sýr Bleu d´Auvergne nebo Danish Blue.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty