Suroviny
- niva 100 g
- pomazánkové máslo 1 kelímek
- jarní cibulka 2 ks
- řapíkatý celer 1/2 řapíku
- vlašské ořechy 1 menší hrst + k servírování
- majonéza 1 lžíce
- jablka (či hruška k servírování)
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- chléb (kváskový nebo semínkový)
Postup přípravy
- Do mísy nastrouhejte nahrubo nivu. Přidejte pomazánkové máslo a majonézu. Osolte a opeřete.
- Jarní cibulky i se zelenou částí nakrájejte na tenká kolečka, řapík celeru nakrájejte na velmi jemné kostičky a vlašské ořechy překrájejte na kousky. Vše vmíchejte do pomazánky.
- Pomazánku namažte na chleba, ozdobte plátkem jablka či hrušky, kousky vlašských ořechů a snítkou celerové natě.
PRIMA TIP: Niva má celkem jemnou chuť, která je příjemně neutrální. Pokud si ale potrpíte na hodně výrazné chutě, můžete do pomazánky použít i těžší kalibr a sáhnout například po gorgonzole, roquefortu nebo stiltonu. Velmi výrazný, až pikantní je třeba sýr Bleu d´Auvergne nebo Danish Blue.
Vyzkoušejte také recept na jednoduchou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE