Šmirkas – slovenská pomazánka z ovčí brynzy
Zdroj: Country kuchařka
Šmirkas – slovenská pomazánka z ovčí brynzy
Zdroj:
Country kuchařka
Šmirkas je tradiční brynzová pomazánka, která se zpravidla připravuje na jaře z čerstvé májové brynzy. Po dlouhé zimě ovce konečně vyrazily ven na pastvu a zelená tráva se projevila v jejich mléce jemnou chutí a vůní, májová brynza není oproti té zimní či podzimní tak štiplavá. Lze ji tak dochutit podle libosti, čerstvými bylinkami nebo naopak ostrou cibulí, paprikou a hořčicí. Přidejte k ní čerstvý chleba, kousek slaniny a rázem se ocitnete ve slovenských horách.
4 porce
30 minut
slovenská
Postup přípravy
-
Máslo rozehřejte a promíchejte s rozdrobenou bryndzou, kořením a hořčicí. Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky.
-
Natřete ji na krajíc chleba a posypte pažitkou.
Šmirkas – slovenská pomazánka z ovčí brynzy 2
Zdroj: Country kuchařka
Šmirkas – slovenská pomazánka z ovčí brynzy 2
Zdroj:
Country kuchařka