zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Palivec  – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem
Autor: iStock Palivec – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem

Palivec – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem

Hodnoceno: 12x
Palivec je oblíbená hospodská chuťovka. Pomazánka na topinky má příjemný říz, nechybí v něm naše národní chlouba, tedy dobrý světlý ležák, a my jsme klasiku ještě trošku ozvláštnili trochu výrazného sýra.
do 10 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Do mísy dejte tvaroh a máslo, podlijte pivem a utřete do hladké směsi.
  2. Osolte, opepřete, přidejte mleté papriky, drcený kmín a najemno nastrouhaný čedar. 
  3. Z feferonky odstraňte semínka a nakrájejte ji na velmi drobné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  4. Pomazánku důkladně promíchejte a před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem, krekry nebo tvrdší zeleninou.
Palivec  – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem
Autor: iStock Palivec – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem

reklama

Související témata: pomazánka , pivo , čedar , chilli , Malá jídla , Česká kuchyně