Suroviny
- tvaroh 250 g
- máslo (změklé) 125 g
- světlé pivo 50 ml
- čedar 125 g
- mletá sladká paprika 1 lžička
- mletá pálivá paprika 1/4 lžičky
- drcený kmín 1/2 lžičky
- chilli papričky (nebo feferonka) 1 ks
- cibule (menší) 1 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh a máslo, podlijte pivem a utřete do hladké směsi.
- Osolte, opepřete, přidejte mleté papriky, drcený kmín a najemno nastrouhaný čedar.
- Z feferonky odstraňte semínka a nakrájejte ji na velmi drobné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- Pomazánku důkladně promíchejte a před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem, krekry či tvrdší zeleninou.
Palivec pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem Zdroj: iStock
Vyzkoušejte recept na jednoducou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE