Palivec – pikantní pomazánka se sýrem a podlitá pivem

Moje hodnocení
15x

Palivec je oblíbená hospodská chuťovka. Pomazánka na topinky má příjemný říz, nechybí v něm naše národní chlouba, tedy dobrý světlý ležák, a my jsme klasiku ještě trošku ozvláštnili trochu výrazného sýra.

4 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte tvaroh a máslo, podlijte pivem a utřete do hladké směsi.
  2. Osolte, opepřete, přidejte mleté papriky, drcený kmín a najemno nastrouhaný čedar.
  3. Z feferonky odstraňte semínka a nakrájejte ji na velmi drobné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  4. Pomazánku důkladně promíchejte a před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem, krekry nebo tvrdší zeleninou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty