Suroviny
- fazolky (mungo ) 100 g
- gouda 100 g
- máslo 70 g
- česnek (podle chuti)
- dijonská hořčice 1 lžíce
- šalotka
- droždí (lahůdkové ) 1 lžíce
- mletá sladká paprika (červená ) 1/2 lžičky
- sůl
- černý pepř (mletý)
Nakládaný sýr
- sýr (s bílou plísní)
- olivový olej
- česnek
- čubrica
- sůl
Postup přípravy
- Den předem, nebo aspoň 4 hodiny, si namočte fazolky.
- Uvařte doměkka a sceďte vodu. Všechny suroviny dejte do mísy, nastrouhejte sýr, prolisujte česnek, nakrájejte cibuli.
- Tyčovým mixérem vše trochu rozmixujte. Nemusíte mixovat úplně na kaši, nevadí, když je fazolka občas přiznaná.
- A aby toho nebylo málo, tak jsem naložila sýr s bílou plísní do směsi olivového oleje, česneku, čubrice a soli.
- Postup je takový, že utřete česnek se solí, zalijete olivovým olejem, přidáte čubricu, nebo můžete i provensálské koření a do této směsi vložíte nakrájený sýr.
- Stačí marinovat přes noc.
Pomazánka z mungo fazolek se sýrem 2 Zdroj: Hodně domácí