Suroviny
- žervé (viz tip) 125 g
- kozí sýr (čerstvý ) 100 g
- červená řepa (vařená ) 300 g
- jablečný ocet
- med
- cukr krupice
- vlašské ořechy
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vařenou řepu nastrouhejte nahrubo. Poté smíchejte žervé, sýr a řepu dohromady. Dochuťte octem, medem, solí a pepřem.
- Na pánvi nechte rozpustit cukr a udělejte karamel, opatrně ho zalijte trochou vody a přidejte ořechy. Vodu vyvařte a ořechy přendejte na pečicí papír a nechte zchladnout.
- Pomazánku namažte na dobrý chleba a posypte zkaramelizovanými ořechy.
PRIMA TIP: V pomazánce najdete žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.
Pomazánka z červené řepy se zkaramelizovanými ořechy 2 Zdroj: Regionální potravina
Pomazánka z červené řepy se zkaramelizovanými ořechy 3 Zdroj: Regionální potravina