Regionální potravina

Pomazánka z červené řepy se zkaramelizovanými ořechy

Moje hodnocení
8x

Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vařenou řepu nastrouhejte nahrubo. Poté smíchejte žervé, sýr a řepu dohromady. Dochuťte octem, medem, solí a pepřem.
  2. Na pánvi nechte rozpustit cukr a udělejte karamel, opatrně ho zalijte trochou vody a přidejte ořechy. Vodu vyvařte a ořechy přendejte na pečicí papír a nechte zchladnout.
  3. Pomazánku namažte na dobrý chleba a posypte zkaramelizovanými ořechy.

PRIMA TIP: V pomazánce najdete žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty