Suroviny
- meloun (např. Bouquet) 300 g
- měkký tvaroh 500 g
- zakysaná smetana 200 g
- moučkový cukr 100 g
- čokoláda 60 g
Postup přípravy:
- Tvaroh se smetanou vložte do mísy a prošlehejte. Poté přidejte cukr, na kousky nakrájený meloun a vše rozmixujte.
- Směs dejte do vaničky. Navrch nakapejte rozpuštěnou čokoládu a vidličkou ji vmíchejte tak, aby ve směsi zůstalo mramorování.
- Zmrzlinu vložte do mrazničky a po 2 hodinách ji vidličkou trochu promíchejte. Poté postup ještě jednou opakujte po 2 hodinách a nechte mrazit další 2 hodiny. Celkem tedy zmrzlina bude v mrazničce 6 hodin. Zmrzlinu podávejte ozdobenou čerstvým melounem.
Máte doma ještě nějaké jahody? Zkuste doma nepečené jahodové řezy podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečené jahodové řezy
Nebo mrkněte na další zmrzlinové tipy: