Suroviny
- jahody (čerstvé nebo mražené) 500 g
- řecký jogurt 280 g
- bazalka (lístky) 2 velké hrsti
- med 5 lžic
- granola 8 lžic
Postup přípravy
- Menší formu na chlebíček (22 x 11 cm) nebo plastovou vaničku vyložte potravinářskou fólií. Čerstvé jahody odstopkujte a omyjte, mražené nechte povolit, trvá to zhruba 2 hodiny při pokojové teplotě.
- V mixéru rozmixujte jahody, jogurt, bazalku a med dohladka. Směs nalijte do formy a nahoru rovnoměrně nasypte granolu. Lehce ji zatlačte do směsi.
- Formu zakryjte alobalem tak, aby na ní pevně držel, a ostrým nožem do něj udělejte 10 zářezů stejně daleko od sebe na dřívka. Zapíchněte je do otvorů a uložte formu do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
- Zmrzlinu vyndejte z mrazáku, formu nahřejte zespodu horkou vodou a vyklopte obsah na prkýnko. Rozkrájejte ji na nanuky dle dřívek.
PRIMA TIP: Pokud chcete mramorovou zmrzlinu, přidejte polovinu jogurtu do směsi až po nalití do formy. Vmíchejte ho zlehka pomocí špejle.
Jahodovo-bazalkové nanuky s křupavou granolou podle Kardamommy Zdroj: Jednou rukou
Vyzkoušejte i další zmrzlinové dezerty