Jednou rukou

Jahodovo-bazalkové nanuky s křupavou granolou podle Kardamommy

Moje hodnocení
2x

Nanuky milují všichni a tyhle připravíte i bez formiček. Postačí vám forma na chlebíček nebo plastová vanička třeba od zmrzliny. Před podáváním je jen rozkrájíte na porce a užijete si je všichni najednou. Bazalka se postará o vtipné tečky i další přísun vitaminů a granola o křupavé překvapení.

10 porcí
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Menší formu na chlebíček (22 x 11 cm) nebo plastovou vaničku vyložte potravinářskou fólií. Čerstvé jahody odstopkujte a omyjte, mražené nechte povolit, trvá to zhruba 2 hodiny při pokojové teplotě.
  2. V mixéru rozmixujte jahody, jogurt, bazalku a med dohladka. Směs nalijte do formy a nahoru rovnoměrně nasypte granolu. Lehce ji zatlačte do směsi.
  3. Formu zakryjte alobalem tak, aby na ní pevně držel, a ostrým nožem do něj udělejte 10 zářezů stejně daleko od sebe na dřívka. Zapíchněte je do otvorů a uložte formu do mrazáku alespoň na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  4. Zmrzlinu vyndejte z mrazáku, formu nahřejte zespodu horkou vodou a vyklopte obsah na prkýnko. Rozkrájejte ji na nanuky dle dřívek.
PRIMA TIP: Pokud chcete mramorovou zmrzlinu, přidejte polovinu jogurtu do směsi až po nalití do formy. Vmíchejte ho zlehka pomocí špejle.

Vyzkoušejte i další zmrzlinové dezerty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jednou rukou

Tereza Veselková Jednou rukou

Blogerka Kardamomma je máma dvou holčiček. Žije v podhůří Jeseníků a ráda vaří pro svou rodinu a přátele zdravá, barevná, a hlavně lahodná jídla. Jako vystudovaná grafička je stejně ráda i fotí a prezentuje na blogu Kardamomma.cz. V roce 2020 se stala Objevem roku v anketě Food Blog roku a o rok později se ve stejné soutěži umístila mezi TOP 15 food blogy v Česku. Na blogu i ve své kuchařce ukazuje krásu přírody i poctivých surovin a v receptech se snaží kombinovat hodně zeleniny a zdravých potravin. Myslí však hlavně na to, aby jídla chutnala dětem i dospělým a jejich příprava byla co nejjednodušší. Zvládnete ji jednou rukou, pokud máte v druhé třeba dítě, skleničku vína nebo foťák.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty