Suroviny
Postup přípravy
- V malém rendlíku zahřejte 125 g krupicového cukru a 450 ml vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Odstavte z ohně, přidejte stonky a polovinu lístků ze 3 snítek máty (zbylé lístky ponechte na později) a jemně nastrouhanou kůru ze 4 limetek.
- Vychlaďte, přeceďte do džbánu (použitou mátu a kůru vyhoďte) a vmíchejte limetkovou šťávu a 100 ml bílého rumu.
- Do formiček na nanuky rozdělte na velmi tenké plátky nakrájené limetky. Zalijte připravenou směsí, ne úplně do plna. Do formiček ještě vložte uschované lístky máty.
- Přikryjte formičky víčkem a vložte tyčinky. Zmrazte, dokud nanuky zcela neztuhnou. Před podáváním je vyjměte z mrazničky 10-15 minut předem.
PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete vynechat krok s přípravou cukrového sirupu a smíchat 3 lžíce javorového sirupu s 450 ml sodovky a v této směsi nechat macerovat mátu a limetovou kůru. Bublinky dodají nanukům šumivý říz.
Připravte klasický koktejl mojito podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Mojito – podrobný recept na osvěžující koktejl z Kuby