Suroviny
- smetana ke šlehání 100 g
- tvaroh 100 g
- jahody (čerstvé) 300 g
- moučkový cukr (můžete vynechat) 30 g
- vanilkový extrakt několik kapek
Postup přípravy:
- Smetanu ke šlehání ušlehejte dotuha. V druhé misce smíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a cukr, který zlehka promíchejte s vyšlehanou smetanou.
- Jahody očistěte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte je do směsi tvarohu a smetany a zlehka promíchejte.
- Hotovou směsí naplňte tvořítka na nanuky a nechte zmrznout v mrazničce.
Když chcete vyndat nanuky z formy, pusťte trochu vlažné vody na formu a za chvíli jde nanuk krásně vyndat.
Další recepty na osvěžující nanuky:
Nanuky úplně nemusíte, ale jahody ano? Připravte si italskou panna cottu podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE