Suroviny
- měkký tvaroh (polotučný ) 160 g
- arašídové máslo 1 lžíce
- čekankový sirup
Poleva
- hořká čokoláda (kvalitní ) 100 g
- Kokosový olej 1 lžíce
Na ozdobu
Postup přípravy
- V misce smíchejte tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup (při doslazování volte množství, jaké vám vyhovuje – my jsme dali 2 velké lžíce čekankového sirupu).
- Směs rovnoměrně vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrazit na zhruba 30 minut (tady záleží, jak výkonný mrazák máte).
- Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva krásně lesklá) a nanuky do polevy namočte. Poleva okamžitě ztuhne a pro efekt můžete, stejně jako my, nanuky ještě postříkat čokoládou a posypat nahrubo drcenými arašídy.
Recept vytvořila Viktorie Hrazdílková pro blog Dáme jídlo.