Viktorie Hrazdílková / Dáme jídlo blog

Domácí arašídové nanuky s čokoládovou polevou

Moje hodnocení
4x

Výborné nanuky mají tvarohový základ, který dochutí arašídové máslo. Aby byl dojem dokonalý, chce to čokoládovou polevu a křupavé oříšky na ozdobu. S tímto osvěžujícím dezertem si užijete každý horký letní den!

4 porce
30 minut

Suroviny

Poleva

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup (při doslazování volte množství, jaké vám vyhovuje – my jsme dali 2 velké lžíce čekankového sirupu).
  2. Směs rovnoměrně vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrazit na zhruba 30 minut (tady záleží, jak výkonný mrazák máte).
  3. Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva krásně lesklá) a nanuky do polevy namočte. Poleva okamžitě ztuhne a pro efekt můžete, stejně jako my, nanuky ještě postříkat čokoládou a posypat nahrubo drcenými arašídy.

Recept vytvořila Viktorie Hrazdílková pro blog Dáme jídlo.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Viktorie Hrazdílková / Dáme jídlo blog


Přečtěte si také

Recepty