Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí arašídové nanuky s čokoládovou polevou
Výborné nanuky mají tvarohový základ, který dochutí arašídové máslo. Aby byl dojem dokonalý, chce to čokoládovou polevu a křupavé oříšky na ozdobu. S tímto osvěžujícím dezertem si užijete každý horký letní den!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- polotučný tvaroh 160 g
- arašídové máslo 1 lžíce
- čekankový sirup
Poleva:
- kvalitní hořká čokoláda 100 g
- kokosový olej 1 lžíce
Na ozdobu:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V misce smíchejte tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup (při doslazování volte množství, jaké vám vyhovuje – my jsme dali 2 velké lžíce čekankového sirupu).
- Směs rovnoměrně vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrazit na zhruba 30 minut (tady záleží, jak výkonný mrazák máte).
- Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva krásně lesklá) a nanuky do polevy namočte. Poleva okamžitě ztuhne a pro efekt můžete, stejně jako my, nanuky ještě postříkat čokoládou a posypat nahrubo drcenými arašídy.
Recept vytvořila Viktorie Hrazdílková pro blog Dáme jídlo.