Zmrzlinový dort z kokosového mléka s kakaovými sušenkami a třešněmi – geniální dezert pro horké letní dny

Moje hodnocení
3x

Kombinace hořkého kakaa, šťavnatých třešní a jemné smetanové náplně – to vše ve zmrzlé podobě připomínající slavný dort Schwarzwald neboli Black Forest Cake. Místo piškotu však použijete domácí kakaové sušenky a krémovou vrstvu s kokosovým mlékem a třešňovým pyré. Tenhle dezert osvěží i okouzlí vaše hosty.

10 porcí
60 minut

Kakaové sušenky

Náplň

Dohotovení

Postup přípravy

  1. Smíchejte obě mouky s kakaem, přidejte na kousky nakrájený tuk, sirup, žloutek a zpracujte hladké těsto. Uložte ho do chladu a nechte odležet minimálně hodinu.
  2. Těsto rozválejte na plát a vykrajujte oválky. Rozložte je na plech a pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení přesuňte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
  3. Formu o průměru 24 cm vymažte olejem a vysypte moučkovým cukrem. Na dno naskládejte upečené sušenky. Třešně vypeckujte a povařte na husté pyré.
  4. Plechovku kokosového mléka dejte na 45 minut do mrazáku (ne déle, nesmí přemrznout!). Poté ho vyndejte, přendejte do mísy a vyšlehejte (konzistence šlehačky nedosáhnete, výsledný krém bude tekutější). Našlehané mléko smíchejte něžně s jogurtem a medem.
  5. Do připravené formy střídavě vrstvěte náplň, třešňové pyré, sušenky a opět náplň. Uložte celý dort do mrazáku a nechte zcela ztuhnout. Po zmrazení vyjměte dort z formy, povrch posypte nastrouhanou čokoládou a ozdobte celými třešněmi.
PRIMA TIP: Dezert podávejte mírně povolený – chutě se tak krásně rozvinou a připomenou klasický německý Black Forest Cake v letním, zmrzlém kabátku.

Vyzkoušejte také polozmrzlé semifreddo s lentilkami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty