Kakaové sušenky
- hladká celozrná špaldová mouka 150 g
- kukuřičná mouka 100 g
- kakao 30 g
- Kokosový olej (ztuhlý tuk) 200 g
- rýžový sirup 100 g
- žloutek 1 ks
Náplň
- třešně (vypeckované) 200 g
- kokosové mléko (z plechovky) 400 ml
- jogurt (sójový) 200 ml
- med 2 lžíce
Dohotovení
- hořká čokoláda (strouhaná)
- třešně (čerstvé, na ozdobu)

Postup přípravy
- Smíchejte obě mouky s kakaem, přidejte na kousky nakrájený tuk, sirup, žloutek a zpracujte hladké těsto. Uložte ho do chladu a nechte odležet minimálně hodinu.
- Těsto rozválejte na plát a vykrajujte oválky. Rozložte je na plech a pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení přesuňte na kovovou mřížku a nechte vychladnout.
- Formu o průměru 24 cm vymažte olejem a vysypte moučkovým cukrem. Na dno naskládejte upečené sušenky. Třešně vypeckujte a povařte na husté pyré.
- Plechovku kokosového mléka dejte na 45 minut do mrazáku (ne déle, nesmí přemrznout!). Poté ho vyndejte, přendejte do mísy a vyšlehejte (konzistence šlehačky nedosáhnete, výsledný krém bude tekutější). Našlehané mléko smíchejte něžně s jogurtem a medem.
- Do připravené formy střídavě vrstvěte náplň, třešňové pyré, sušenky a opět náplň. Uložte celý dort do mrazáku a nechte zcela ztuhnout. Po zmrazení vyjměte dort z formy, povrch posypte nastrouhanou čokoládou a ozdobte celými třešněmi.
PRIMA TIP: Dezert podávejte mírně povolený – chutě se tak krásně rozvinou a připomenou klasický německý Black Forest Cake v letním, zmrzlém kabátku.

Zmrzlinový dort z kokosového mléka s kakaovými sušenkami a třešněmi Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také polozmrzlé semifreddo s lentilkami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho