Korpus
- vejce 2 ks
- cukr krupice 50 g
- hladká mouka 50 g
- kakao 20 g
- čokolada 40 g
Sníh
- bílek 3 ks
- cukr krupice 100 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- jahody (na dozdobení)
Postup přípravy
- Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Pak vmíchejte prosátou mouku s kakaem a rozpuštěnou čokoládu. Těsto naplňte do dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem.
- Korpus pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě a pak vyklopte.
- Misku s kulatým dnem o průměru 24 cm vyložte potravinářskou fólií. Zmrzlinu nechte mírně povolit a smíchejte ji s tvarohem. Pak vmíchejte sezónní ovoce a hotovou směs nalijte do misky.
- Uložte nejméně na 6 hodin do mrazáku. Mezitím vyšlehejte bílky s cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh.
- Po zmražení na povrch položte korpus a misku převraťte na podnos. Sundejte misku a odstraňte fólii.
- Sníh rozetřete po celém povrchu dortu (nijak zvlášť neuhlazujte) a zapečte pod rozehřátým grilem na 250 °C dozlatova nebo opečte flambovací pistolí. Povrch ozdobte jahodami a ihned podávejte.
Vyzkoušejte také domácí kávovou zmrzlinu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kávová zmrzlina s čokoládovou sušenkou podle Zdeňka Pohlreicha