Smetanový základ:
- bílý jogurt 250 g
- smetana ke šlehání (33%) 250 ml
- med 2 lžíce
- moučkový cukr 50 g
- citronová šťáva 1 lžíce
Postup přípravy:
- Jogurt smíchejte se smetanou vyšlehanou do šlehačky, medem, moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Z každého druhu ovoce zvlášť propasírujte šťávu.
- Jogurtovou směs rozdělte na tři díly a do každého vmíchejte jeden druh šťávy. Do formiček nejdříve naplňte malinovou příchuť, poté naplňte rybízovou příchuť a nakonec jahodovou.
- Nanuky dejte asi na 30 minut zmrazit. Poté do formiček vmáčkněte dřívko a nechte další minimálně 2 hodiny v mrazničce. Před podáváním formičku na malou chvíli ponořte do horké vody a zmrzlinu vyklopte. Ihned podávejte.
Máte doma velkou úrodu rybízu? Pak se určitě hodí upéct sladký koláč s drobenkou podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou
Nebo mrkněte na další zmrzlinové recepty: