Neplecha na plechu

Conchiglioni bolognese aneb těstovinové mušle plněné masovým ragú

Moje hodnocení
1x

Fanoušci boloňské omáčky by měli tentokrát opravdu zbystřit. Pokud tento recept milujete, ale rádi byste ho trochu vizuálně ozvláštnili, máme pro vás řešení. Sáhněte po těstovinách conchiglioni! Tyto efektní mušličky vykouzlí z dobře známého jídla opravdovou hostinu.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte zeleninu. Cibuli očistěte, oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
  2. Nyní připravte maso. Do větší mísy vložte obě mletá masa, přidejte bylinky (oregano, bazalku, rozmarýn) a rukou vše pořádně promíchejte tak, aby se chutě dostatečně prolnuly. Do velkého kastrolu dejte vařit vodu a v ní dle návodu uvařte conchiglioni. Když jsou uvařené, sceďte je a zalijte studenou vodou, aby při plnění nebyly již tak horké a lépe se s nimi pracovalo.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej, vložte cibuli a nechte ji zesklovatět, poté přidejte česnek a nechte minutu restovat. Nyní přidejte mrkev a celer a opékejte 5 minut, poté přidejte připravené maso a spolu se zeleninou za občasného míchání restujte 10 minut.
  4. Orestovanou směs zalijte 300 ml loupaných rajčat, která jsou buď malá, nebo na kousky nakrájená, a směs ještě chvíli duste. Připravenou masovou směs dle chuti dosolte a dopepřete. Vedle plotny si připravte zapékací nádobu, my zvolili pánev, kterou lze vložit do trouby, a její dno i strany potřete olivovým olejem.
  5. Těstoviny plňte masovou směsí a poté je vkládejte do zapékací nádoby. Zbylá rajčata rozmixujte a nalijte do otvorů mezi těstovinami. Poté na ně nastrouhejte parmezán a dejte zapéct do trouby na 180 °C na 30 minut. Zapečené conchiglioni posypejte nadrobno nasekanou petrželkou a můžete podávat.

Máte rádi klasické recepty? Zkuste tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem

Nebo zkuste další těstovinové recepty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty