Suroviny
- rukola 80 g
- pecorino 60 g
- parmazán 60 g
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- piniové oříšky 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 5 lžic
- těstoviny (trofie) 500 g
- citrony (nakrájené na kolečka k podávání)
Postup přípravy
- Velký hrnec s vodou přiveďte k varu na prudkém ohni.
- Zatímco čekáte, až se voda začne vařit, připravte pesto. Do kuchyňského mixéru dejte rukolu, na kousky nakrájené sýry, česnek, citronovou kůru a šťávu a piniové oříšky. Zakápněte olivovým olejem a mixujte, dokud nebude pesto hladké, krémové a jasně zelené.
- Přesuňte pesto do velké servírovací mísy. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, štědře ji osolte a přidejte těstoviny, uvařte je al dente.
- Těstoviny sceďte (uschovejte stranou trochu vody z vaření), přidejte je do mísy s pestem a promíchejte, dokud se neobalí v pestu. Pokud se vám těstoviny zdají suché, přidejte podle potřeby po kapkách vodu z těstovin. Ozdobte citronem.
Vyzkoušejte také recept na tradiční spaghetti carbonara podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Naprosto dokonalé spaghetti carbonara