Suroviny
- rajče 400 g
- cherry rajčata 1 snítka
- olivový olej 3 lžíce + na zapékání
- vinný ocet (např. Bzenecký ocet Balsamico di Modena) 3 lžíce
- sůl
- pepř
- těstoviny (krátké; gramáž v suchém stavu - uvařené al dente) 400 g
- mozzarella (cca 240 g) 2 koule
- bazalka
Postup přípravy:
- Rajčata nakrájejte na kusy, cherry nechte v celku. Dejte je do zapékací mísy, přidejte nasekaný česnek, olej, balzamikový ocet, osolte, opepřete a promíchejte.
- Zapékací mísu dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut. Změklá rajčata rozmačkejte vidličkou na omáčku, vmíchejte vařené těstoviny a přidejte na kusy natrhanou mozzarellu.
- Nakonec přidejte snítku rajčátek navrch, zakápněte olejem a zapékejte na 190 °C dalších 20–30 minut dozlatova. Servírujte s čerstvou bazalkou.
Nebo můžete vyzkoušet tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
A tady je další výběr těstovin s neodolatelnými rajčaty: