S vášní pro jídlo

Zapečené těstoviny Caprese s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

Moje hodnocení
2x

Oběd, který můžete jíst teplý i studený - stále totiž bude chutnat naprosto fantasticky! Zapečené těstoviny s rajčaty, mozzarellou a bazalkou jsou v tomto počasí ideální volbou, byť kvůli nim musíte na chvíli zapnout troubu. Odmění se vám výbornou chutí i vůní.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Rajčata nakrájejte na kusy, cherry nechte v celku. Dejte je do zapékací mísy, přidejte nasekaný česnek, olej, balzamikový ocet, osolte, opepřete a promíchejte.
  2. Zapékací mísu dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut. Změklá rajčata rozmačkejte vidličkou na omáčku, vmíchejte vařené těstoviny a přidejte na kusy natrhanou mozzarellu.
  3. Nakonec přidejte snítku rajčátek navrch, zakápněte olejem a zapékejte na 190 °C dalších 20–30 minut dozlatova. Servírujte s čerstvou bazalkou.

Nebo můžete vyzkoušet tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem

A tady je další výběr těstovin s neodolatelnými rajčaty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty