Regionální potravina

Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a nakládanou červenou cibulí

Moje hodnocení
1x

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky, nebo sáhněte v obchodě po výrazném Mělnickém křenu.

8 porcí
20 minut

Suroviny

Připravte nakládanou červenou cibuli podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule ve sladkokyselém nálevu

Vybírejte kvalitní potraviny s oceněním značkou kvality Regionální potravina. Své favority můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí.

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouhejte a smíchejte s tvarohem. Přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a ochuťte solí a pepřem.
  2. Křen oloupejte a nastrouhejte najemno. Množství upravte podle své chuti a síly křenu. Vmíchejte ho do tvarohové směsi.
  3. V rendlíku smíchejte vodu s octem a cukrem, přiveďte k varu a krátce povařte. Poté tekutinou zalijte na proužky pokrájenou cibuli, kterou jste předem naplnili do zavařovací sklenice. Nechte odstát do vychladnutí, případně přes noc.
  4. Na opečený chléb naneste vrstvu pomazánky a zdobte vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
PRIMA TIP: Pomazánku lze použít i na jednohubky, které můžete dozdobit bílým hroznovým vínem.

Vyzkoušejte také česnekovou pomazánku se sýrem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá česneková pomazánka se sýrem

Vyzkoušejte další neodolatelné recepty s křenem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty