Suroviny
- kváskový chleba (např. Cvrčovický pecen) 1 bochník
- tvaroh 250 g
- čerstvý sýr 230 g
- křen 1 ks
- pažitka 1 svazek
- červená cibule (velká) 1 ks
- vinný ocet 100 ml
- cukr krupice 30 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce natvrdo (k podávání)
Připravte nakládanou červenou cibuli podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule ve sladkokyselém nálevu
Vybírejte kvalitní potraviny s oceněním značkou kvality Regionální potravina. Své favority můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí.
Postup přípravy
- Sýr nastrouhejte a smíchejte s tvarohem. Přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a ochuťte solí a pepřem.
- Křen oloupejte a nastrouhejte najemno. Množství upravte podle své chuti a síly křenu. Vmíchejte ho do tvarohové směsi.
- V rendlíku smíchejte vodu s octem a cukrem, přiveďte k varu a krátce povařte. Poté tekutinou zalijte na proužky pokrájenou cibuli, kterou jste předem naplnili do zavařovací sklenice. Nechte odstát do vychladnutí, případně přes noc.
- Na opečený chléb naneste vrstvu pomazánky a zdobte vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
PRIMA TIP: Pomazánku lze použít i na jednohubky, které můžete dozdobit bílým hroznovým vínem.
Vyzkoušejte také česnekovou pomazánku se sýrem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Poctivá česneková pomazánka se sýrem
Vyzkoušejte další neodolatelné recepty s křenem