návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Šunkové rolky plněné křenovou pěnou

4 porce
do 30 minut
Šunkové rolky plněné křenovou pěnou
Šunkové rolky plněné křenovou pěnou Autor: Marek Podhora
Tyhle rolky jsou trochu retro, ale skvěle se hodí jako předkrm nebo večerní zobání. Tady stejně jako u všech ostatních receptů platí, že čím míň ingrediencí, tím musí být kvalitnější. Základ je super šunka!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem, křen smíchejte s pár lžícemi citronové šťávy a přimíchejte ke šlehačce.
  2. Rolky můžete plnit pomocí cukrářského sáčku, ale i polévkové lžíce. Na každý plátek šunky dejte pořádně vrchovatou lžíci křenové šlehačky a rolku zarolujte, ozdobte kouskem petrželky.
Reklama
Šunkové rolky plněné křenovou pěnou
Šunkové rolky plněné křenovou pěnou
Marek Podhora

Bez buchet se nevdáš

Umět se otáčet v kuchyni a postarat se o domácnost patřilo dříve mezi kýžené dovednosti holek na vdávání. Také se je to jejich maminky snažily co nejlépe naučit. Doba se změnila, ale okouzlit muže dobrým jídlem nebo vytvořit domácí pohodu v kuchyni je neměnnou konstantou, která zlepší rodinný život o tisíc procent. Pokud vás maminka vařit nenaučila, nebo zjišťujete, že jen o sushi a salátech se žít nedá, je tahle kuchařka přesně pro vás. Napsalo ji pět žen ze tří generací a shromáždily v ní recepty na jídla tradiční i moderní, zdravá i útěšná, zkrátka taková, která vždy potěší. Kniha obsahuje i zápisník, kam si můžete zapsat další recepty, které objevíte. 
Vydalo nakladatelství Došel Karamel
Související témata: Malá jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama