reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Šunkové rolky plněné křenovou pěnou
Autor: Marek Podhora Šunkové rolky plněné křenovou pěnou

Šunkové rolky plněné křenovou pěnou

Hodnoceno: 6x
Tyhle rolky jsou trochu retro, ale skvěle se hodí jako předkrm nebo večerní zobání. Tady stejně jako u všech ostatních receptů platí, že čím míň ingrediencí, tím musí být kvalitnější. Základ je super šunka!
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem, křen smíchejte s pár lžícemi citronové šťávy a přimíchejte ke šlehačce.
  2. Rolky můžete plnit pomocí cukrářského sáčku, ale i polévkové lžíce. Na každý plátek šunky dejte pořádně vrchovatou lžíci křenové šlehačky a rolku zarolujte, ozdobte kouskem petrželky.
Šunkové rolky plněné křenovou pěnou
Autor: Marek Podhora Šunkové rolky plněné křenovou pěnou

reklama

Bez buchet se nevdáš

Umět se otáčet v kuchyni a postarat se o domácnost patřilo dříve mezi kýžené dovednosti holek na vdávání. Také se je to jejich maminky snažily co nejlépe naučit. Doba se změnila, ale okouzlit muže dobrým jídlem nebo vytvořit domácí pohodu v kuchyni je neměnnou konstantou, která zlepší rodinný život o tisíc procent. Pokud vás maminka vařit nenaučila, nebo zjišťujete, že jen o sushi a salátech se žít nedá, je tahle kuchařka přesně pro vás. Napsalo ji pět žen ze tří generací a shromáždily v ní recepty na jídla tradiční i moderní, zdravá i útěšná, zkrátka taková, která vždy potěší. Kniha obsahuje i zápisník, kam si můžete zapsat další recepty, které objevíte. 
Vydalo nakladatelství Došel Karamel
Související témata: Malá jídla , Česká kuchyně