Suroviny
- měkký tvaroh (nízkotučný) 250 g
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- šunka (od kosti) 4 plátky (cca 80 g)
- jarní cibulka 1-2 ks
- křen (čerstvý, najemno nastrouhaný) 2–4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh, majonézu a hořčici.
- Šunku nakrájejte na malé kostičky a jarní cibulku nadrobno a obojí přidejte do mísy.
- Čerstvě nastrouhaný křen přimíchejte do pomazánky. Množství volte podle vlastní chuti a hlavně podle síly křenu, každý je jinak ostrý. Pokud neseženete křen čerstvý, použijte zavařený smetanový křen.
- Pomazánku dochuťte solí a dobře promíchejte.
Vyzkoušejte také oblíbenou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného ivdeoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE