Suroviny
- tvaroh (měkký tvaroh (nízkotučný)) 250 g
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- šunka (šunka od kosti) 4 plátky (cca 80 g)
- křen (čerstvý křen, najemno nastrouhaný) 2–4 lžíce
- jarní cibulka 1–2 ks
- sůl
Postup přípravy
- Do mísy dejte tvaroh, majonézu a hořčici.
- Šunku nakrájejte na malé kostičky a jarní cibulku nadrobno a obojí přidejte do mísy.
- Čerstvě nastrouhaný křen přimíchejte do pomazánky. Množství volte podle vlastní chuti a hlavně podle síly křenu, každý je jinak ostrý. Pokud neseženete křen čerstvý, použijte zavařený smetanový křen.
- Pomazánku dochuťte solí a dobře promíchejte.
Křenová pomazánka se šunkou a jarní cibulkou 2 Zdroj: Klára Michalová