Suroviny
- uzené maso 1 kg
- slunečnicový olej 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- jablka (červená) 4 ks
- křen 1 ks
- jablečný ocet (např. Bzenecký) 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy:
- Očištěný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jablka i se slupkou na hrubém.
- Přidejte cukr, sůl a jablečný ocet.
- Promíchejte a nechte hodinu odpočinout v pokojové teplotě pro propojení chutí.
- Maso nakrájejte na plátky, opepřete a dejte péct na olejem vymazaný plech 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- Uzené maso podávejte se staročeskou vejmrdou a čerstvým chlebem.
Chcete ochutnat další masovou klasiku? Připravte doma pečenou krkovici podle našeho videoreceptu.
Kompletní recept najdete ZDE.