Grilované zelí s křenem

Moje hodnocení
10x

Pokud jste zelí doteď připravovali pouze jako dušenou přílohu k vepřové pečínce, zkuste to s námi úplně jinak. Zelné klínky na grilu získají báječnou chuť, zachovají si křehkost a křupavost a budou ozdobou každé grilovací párty. Servírujte je jako přílohu k masu.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte kontaktní gril na střední teplotu. Očištěné zelí nakrájejte na 0,5 cm silné plátky tak, aby každý plátek obsahoval košťál, který bude držet jednotlivé listy pohromadě – zelí tedy vždy krájejte od vnějšího okraje hlávky směrem ke středu.
  2. Plátky zelí naskládejte na předehřátý gril a grilujte je dozlatova 5–6 minut z každé strany; zelí by přitom mělo změknout a na okrajích lehce zprůhlednět.
  3. Opečené plátky zelí přemístěte na servírovací talíř, přelijte sójovou omáčkou, posypte nastrouhaným křenem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty