Grilované zelí s křenem
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Grilované zelí s křenem
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě
Pokud jste zelí doteď připravovali pouze jako dušenou přílohu k vepřové pečínce, zkuste to s námi úplně jinak. Zelné klínky na grilu získají báječnou chuť, zachovají si křehkost a křupavost a budou ozdobou každé grilovací párty. Servírujte je jako přílohu k masu.
Suroviny
-
bílé zelí
(očištěné bílé zelí s košťálem)
400 g
-
sójová omáčka
(se sníženým obsahem soli)
1 lžíce
-
křen
(čerstvý, nastrouhaný najemno)
5 g
Postup přípravy
-
Předehřejte kontaktní gril na střední teplotu. Očištěné zelí nakrájejte na 0,5 cm silné plátky tak, aby každý plátek obsahoval košťál, který bude držet jednotlivé listy pohromadě – zelí tedy vždy krájejte od vnějšího okraje hlávky směrem ke středu.
-
Plátky zelí naskládejte na předehřátý gril a grilujte je dozlatova 5–6 minut z každé strany; zelí by přitom mělo změknout a na okrajích lehce zprůhlednět.
-
Opečené plátky zelí přemístěte na servírovací talíř, přelijte sójovou omáčkou, posypte nastrouhaným křenem a podávejte.
Grilované zelí s křenem 2
Zdroj: Jak jíme zdravě v létě
Grilované zelí s křenem 2
Zdroj:
Jak jíme zdravě v létě