Grilované zelí s křenem

Moje hodnocení
5x

Pokud jste zelí doteď připravovali pouze jako dušenou přílohu k vepřové pečínce, zkuste to s námi úplně jinak. Zelné klínky na grilu získají báječnou chuť, zachovají si křehkost a křupavost a budou ozdobou každé grilovací párty. Servírujte je jako přílohu k masu.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • očištěné bílé zelí s košťálem 400 g
  • sójová omáčka se sníženým obsahem soli 1 lžíce
  • čerstvý křen, nastrouhaný najemno 5 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte kontaktní gril na střední teplotu. Očištěné zelí nakrájejte na 0,5 cm silné plátky tak, aby každý plátek obsahoval košťál, který bude držet jednotlivé listy pohromadě – zelí tedy vždy krájejte od vnějšího okraje hlávky směrem ke středu.
  2. Plátky zelí naskládejte na předehřátý gril a grilujte je dozlatova 5–6 minut z každé strany; zelí by přitom mělo změknout a na okrajích lehce zprůhlednět.
  3. Opečené plátky zelí přemístěte na servírovací talíř, přelijte sójovou omáčkou, posypte nastrouhaným křenem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty