Suroviny
- bílé zelí (očištěné bílé zelí s košťálem) 400 g
- sójová omáčka (se sníženým obsahem soli) 1 lžíce
- křen (čerstvý, nastrouhaný najemno) 5 g
Postup přípravy
- Předehřejte kontaktní gril na střední teplotu. Očištěné zelí nakrájejte na 0,5 cm silné plátky tak, aby každý plátek obsahoval košťál, který bude držet jednotlivé listy pohromadě – zelí tedy vždy krájejte od vnějšího okraje hlávky směrem ke středu.
- Plátky zelí naskládejte na předehřátý gril a grilujte je dozlatova 5–6 minut z každé strany; zelí by přitom mělo změknout a na okrajích lehce zprůhlednět.
- Opečené plátky zelí přemístěte na servírovací talíř, přelijte sójovou omáčkou, posypte nastrouhaným křenem a podávejte.
Grilované zelí s křenem 2 Zdroj: Jak jíme zdravě v létě