reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Grilované zelí s křenem
Autor: Jak jíme zdravě v létě Grilované zelí s křenem

Grilované zelí s křenem

Hodnoceno: 5x
Pokud jste zelí doteď připravovali pouze jako dušenou přílohu k vepřové pečínce, zkuste to s námi úplně jinak. Zelné klínky na grilu získají báječnou chuť, zachovají si křehkost a křupavost a budou ozdobou každé grilovací párty. Servírujte je jako přílohu k masu.
do 30 minut
1 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte kontaktní gril na střední teplotu. Očištěné zelí nakrájejte na 0,5 cm silné plátky tak, aby každý plátek obsahoval košťál, který bude držet jednotlivé listy pohromadě – zelí tedy vždy krájejte od vnějšího okraje hlávky směrem ke středu.
  2. Plátky zelí naskládejte na předehřátý gril a grilujte je dozlatova 5–6 minut z každé strany; zelí by přitom mělo změknout a na okrajích lehce zprůhlednět.
  3. Opečené plátky zelí přemístěte na servírovací talíř, přelijte sójovou omáčkou, posypte nastrouhaným křenem a podávejte.
Grilované zelí s křenem
Autor: Jak jíme zdravě v létě Grilované zelí s křenem

reklama

Jak jíme zdravě v létě
Fitrecepty

Průvodce zdravým létem se 103 chutnými recepty

Na první pohled je to kuchařka s recepty, které se nesou na vlně horkého léta. Když se ale podíváte pozorně, zjistíte, že držíte v rukou návod na zdravé stravování. Po 5 úspěšných kuchařkách se tým Jíme zdravě rozhodl udělat další krok a spojil se s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou. Dohromady vytvořili knihu, která vás zaujme minimalistickými, hravými fotografiemi a jednoduchým konceptem, který v sobě ukrývá celou řadu rad a tipů, jak jíst zdravě. Informace v jednotlivých kapitolách postupně vedou čtenáře k tomu, aby se naučil přemýšlet o skladbě jídla na talíři nebo velikosti porcí.
Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. 

Související témata: bílé zelí , grilování , Přílohy