Suroviny
Postup přípravy
- Šunku nakrájejte na menší kostky.
- Do mixeru vložte šunku a pomazánkové máslo.
- Mixujte do hladka, přendejte do mísy a vmíchejte majonézu a dochuťte solí.
- Nakrájejte bagetu na kolečka, potřete pomazánkou a zastrouhejte čerstvým křenem.
PRIMA TIP: Při výběru surovin se zaměřte hlavně na šunku, které je v této pomazánce nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky. Řadí se mezi šunky nejvyšší jakosti s vysokým podílem masa. Jenom si dejte pozor, abyste ji nesnědli ještě dřív, než zvládnete připravit pomazánku.
Jednohubky se šunkovou pomazánkou a čerstvým křenem 2 Zdroj: Regionální potravina
Jednohubky se šunkovou pomazánkou a čerstvým křenem 3 Zdroj: Regionální potravina