Suroviny
- křen 300 g
 - voda (převařená, vychladlá) 200 ml
 - sůl 1 lžička
 - ocet 1 lžíce
 - slunečnicový olej 1 lžíce
 - cukr krupice 1 lžíce
 
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Výběr nejlepších receptů s pikantním křenem
Postup přípravy
- Křen oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte do mixéru.
 - Přidejte převařenou vodu, olej, ocet, sůl a cukr a vše rozmixujte na hrubou pastu.
 - Přesuňte do čistých sklenic, zavíčkujte a uchovávejte v lednici.
 
Křen je jedna z typicky českých surovin, které mají v naší kuchyni nezastupitelné místo. Perfektně se hodí jako příloha k tučným masům a uzeninám, můžete z něj uvařit skvělou křenovou omáčku, křenem dochutíte nakrouhané zelí nebo červenou řepu a skvělý je i v pomazánkách nebo jako součást šunkových rolek. Domácí krenex můžete v receptech využívat obdobně jako čerstvě nastrouhaný křen.
Vyzkoušejte křenové bramboráky plněné tvarůžky podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE: Křenové bramboráčky plněné syrečkem