Voňavá perníčková roláda s mascarpone krémem

Moje hodnocení
1x

Roláda s nadýchaným krémem je ideální jako slavnostní pohoštění nebo dezert po rodinném obědě či večerním posezení s přáteli. Příprava sice zabere nějaký čas, ale odměnou vám bude krásně ozdobený dezert, který zapůsobí na oči i chuťové buňky.

8 porcí
300 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Perníčkové ozdoby: V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 30 g másla, 1 vejce, 1 lžíci medu, ½ lžičky jedlé sody a 1 lžičku perníkového koření.
  2. Vše smíchejte do hladkého těsta na perníčky. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.
  3. Po odležení těsto vyválejte na 3 mm širokou placku a vykrájejte z ní požadované tvary. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. V misce smíchejte ½ bílku s 50 g moučkového cukru na hladkou polevu.
  4. Polevu přendejte do cukrářského pytlíku. Po upečení perníčky ihned potřete rozšlehaným zbylým vejcem. Po zaschnutí ozdobte polevou a nechte uschnout.
  5. Těsto na roládu: V míse vyšlehejte 4 vejce spolu se 150 g cukru krupice do světlé pěny. V další misce smíchejte 80 g řeckého jogurtu spolu se 2 lžícemi medu a přidejte do vaječné pěny.
  6. Do mísy prosejte 160 g hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku perníkového koření, 1 lžičku mleté skořice a špetku soli. Pomalu vmíchejte stěrkou do těsta. Na plech opatřený pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě 12 minut.
  7. Mascarpone krém: V míse vyšlehejte 250 g mascarpone se 150 ml smetany a 50 g cukru krupice na hladký krém. Dvě třetiny krému natřete dovnitř rolády, opatrně zarolujte a dejte vychladit do lednice. Po upečení těsto vyklopte na připravenou čistou utěrku poprášenou 15 g moučkového cukru a opatrně zarolujte. Nechte vychladnout a pak opatrně rozrolujte.
  8. Vychlazenou roládu poprašte zbylými 15 g moučkového cukru a ozdobte zbytkem krému pomocí cukrářského pytlíku. Na závěr poprašte 1 lžičkou mleté skořice a dozdobte perníčky.

Zdroj: Lactalis

Trdelník vonící po skořici určitě dobře znáte. Chcete si ho připravit sami podle videoreceptu?

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí trdelník

Nebo zkuste recepty na další sladké rolády:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty