Suroviny
- máslo (na vymazání formy)
Sníh
- bílek (z velkých, nejlépe bio vajec) 3 ks
- cukr krupice 175 g
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- bílý vinný ocet 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 1 lžička
- lískové ořechy (opražené nasekané ) 40 g + na posypání
Dokončení
- smetana ke šlehání (40%) 285 ml
- nutella (kvalitní lískooříšková pomazánka) 2 lžíce
- moučkový cukr (na poprášení)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vymažte máslem a vyložte papírem na pečení a zahněte asi 2cm okraje. Ve velké, zcela čisté míse prošlehejte bílky do polotuha. Šlehejte dál a pozvolna přidávejte po lžících cukr, až vznikne hutný, pevný, lesklý sníh. Vmíchejte do něj vanilku, ocet, škrob a nasekané oříšky.
- Hmotu rozestřete na plech a pečte 15 minut. Plát pak vyklopte na čistý kus pečicího papíru a nechte vychladnout.
- Smetanu ušlehejte do polotuha a spojte s lískooříškovým krémem. Potřete plát, pomocí papíru ho opatrně stočte, roládu poprašte moučkovým cukrem a posypte nasekanými oříšky.
PRIMA TIP: Plátek či dva téhle dokonalé rolády bude skvělý nejen ke kávě, ale i ke zmrzlině.
Sněhová roláda s oříšky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD