Sněhová roláda s oříšky

Moje hodnocení
4x

Často se připravuje se šlehačkou a drobným ovocem, ale na zimu je ideální ta s nádechem čokolády a ořechů. Krása téhle lahůdky zastírá fakt, že je velmi snadné i celkem rychlé ji připravit!

8 porcí
60 minut

Suroviny

  • máslo (máslo na vymazání formy)

Sníh

Dokončení

  • smetana ke šlehání (40%) 285 ml
  • kvalitní lískooříšková pomazánka 2 lžíce
  • moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vymažte máslem a vyložte papírem na pečení a zahněte asi 2cm okraje. Ve velké, zcela čisté míse prošlehejte bílky do polotuha. Šlehejte dál a pozvolna přidávejte po lžících cukr, až vznikne hutný, pevný, lesklý sníh. Vmíchejte do něj vanilku, ocet, škrob a nasekané oříšky.
  2. Hmotu rozestřete na plech a pečte 15 minut. Plát pak vyklopte na čistý kus pečicího papíru a nechte vychladnout.
  3. Smetanu ušlehejte do polotuha a spojte s lískooříškovým krémem. Potřete plát, pomocí papíru ho opatrně stočte, roládu poprašte moučkovým cukrem a posypte nasekanými oříšky.

PRIMA TIP: Plátek či dva téhle dokonalé rolády bude skvělý nejen ke kávě, ale i ke zmrzlině.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty