reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Bezlepková roláda s jablečným krémem
Autor: Hodně domácí Bezlepková roláda s jablečným krémem

Dokonalá bezlepková roláda s jablečným krémem

Hodnoceno: 4x
Sbíhají se vám sliny na sladkou roládu, ale kvůli lepku si ji už nějakou dobu nemůžete dopřát? Nesmutněte, v dnešní době si snadno připravíte oblíbené laskominy i bez použití klasické mouky. Upečte si ke kávě výtečnou bezlepkovou roládu s jablečným krémem a uspokojte chutě na sladké! :)
do 1,5 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků a v míse vyšlehejte bílky se solí, do kterých postupně zašlehávejte žloutky.
  2. Mouky smíchejte dohromady a postupně s rozpuštěným máslem vmíchejte do našlehané pěny. Opatrně rozetřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby na 175 °C a pečte cca 9 minut.
  3. Po upečení srolujte i s papírem, zabalte ještě do mokré utěrky a jděte se věnovat krému. Většinou si den dopředu připravujeme jablka tak, že je nastrouháme a dusíme s datlemi, dokud se nezačnou připalovat.
  4. Necelý puding uvařte ve šlehačce. Změklé máslo, puding a jablka musí mít stejnou teplotu. Na závěr dejte krém do mixéru a rozmixujte dohladka.
  5. Roládu rozviňte, potřete z kraje džemem bez přidaného cukru a pak krémem. Srolujte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice vychladit.
  6. Před podáváním ještě roládu potřete mascarpone a posypejte čokoládou. 

Hodně domácí
Alena Podolníková

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

reklama

reklama