Suroviny
- vejce 5 ks
- mandlová mouka 60 g
- rýžová mouka (krupička) 40 g
- máslo 30 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Oddělte bílky od žloutků a v míse vyšlehejte bílky se solí, do kterých postupně zašlehávejte žloutky.
- Mouky smíchejte dohromady a postupně s rozpuštěným máslem vmíchejte do našlehané pěny. Opatrně rozetřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby na 175 °C a pečte cca 9 minut.
- Po upečení srolujte i s papírem, zabalte ještě do mokré utěrky a jděte se věnovat krému. Většinou si den dopředu připravujeme jablka tak, že je nastrouháme a dusíme s datlemi, dokud se nezačnou připalovat.
- Necelý puding uvařte ve šlehačce. Změklé máslo, puding a jablka musí mít stejnou teplotu. Na závěr dejte krém do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Roládu rozviňte, potřete z kraje džemem bez přidaného cukru a pak krémem. Srolujte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice vychladit.
- Před podáváním ještě roládu potřete mascarpone a posypejte čokoládou.