Nadýchaná kakaová roláda s krémem z mascarpone s marakujou

Moje hodnocení
2x

Zamilovali jste si v dětství sladké rolády a rádi byste si upekli vlastní? Pokud rádi testujete nové chuťové kombinace, určitě vás tato kakaová roláda s mascarpone a marakujou mile překvapí. Samotná příprava navíc trvá jen půl hodinky, o ostatní se postará trouba nebo lednice.

11 porcí
150 minut

Suroviny

Krém:

Postup přípravy:

  1. Vejce si vyndejte alespoň 2 hodiny předem z lednice. Pokud se rozhodnete použít do těsta přepuštěné máslo – předem si ho rozpusťte v malém kastrůlku a nechte vychladnout. Společně promíchejte mandlovou mouku, prosáté kakao a prášek na pečení.
  2. Vejce oddělte na bílky a žloutky – bílky si dejte do větší mísy vhodné na šlehání, žloutky dejte do jiné větší mísy. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte je v tuhý sníh.
  3. Žloutky prošlehejte spolu s medem a tukem (máslem nebo olejem). Do žloutkové směsi poté vmíchejte směs suchých ingrediencí.
  4. Následně pomocí stěrky opatrně zapracujte i bílkový sníh – vznikne vám jednotné, hladké a tekutější těsto. Plech vyložte pečicím papírem, který vymažte důkladně máslem. Na plech rovnoměrně rozprostřete kakaové těsto do tenčí vrstvy.
  5. Pečte na 180 °C 9–10 minut. Ihned jak plech vytáhnete, opatrně z něj sesuňte pečicí papír s upečeným těstem. Těsto nechte na pečicím papíru, srolujte a nechte takto vychladnout.
  6. Postup na krém: Smetanu vyšlehejte v pevnou šlehačku. Ve střední míse prošlehejte mascarpone spolu s medem a vanilkou. K ochucenému mascarpone přidejte šlehačku a zapracujte krátkým zašleháním – stačí opravdu malá chvilka, aby se krém spojil, ale šlehačka se nesrazila.
  7. Vychladlou roládu rozmotejte a rovnoměrně potřete vrstvou krému. Na krém naneste vydlabanou marakuju. Poté roládu opět zarolujte – tentokrát již bez pečicího papíru. Dávejte si pozor, ať není roláda příliš utažená (krém by se vytlačil stranami), ani příliš volná (vznikly by vzduchové kapsy bez krému).
  8. Takto dejte roládu alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice. Poté ji zasypte vrstvou kakaa a krájejte na plátky.

Nebo tu máme jahodovou roládu s citronovou vůní podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Netrefili jsme se těmito konkrétními roládami do chuti? Nevadí, na webu jich máme spoustu!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mamachef

Mamachef Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu.

Více na www.mamachef.cz


Přečtěte si také

Recepty